Chaotiška situacija oro uoste kilo gruodžio 15 d. Dar naktį iš jo turėjo išskristi į Egiptą trys aviakompanijos „iFly“ lėktuvai, tačiau kompanija paskelbė apie nukeliamus skrydžius, ir galiausiai beveik tūkstantis turistų buvo apgyvendinti viešbučiuose, skelbia „Baza“.

Užvakar Jordanija, per kurios oro erdvę skraido rusų oro vežėjai, dėl naujų aviadraudimo reikalavimų uždarė jiems oro erdvę. Kompaniją „iFly“ iš anksto įspėjo, kad nuo gruodžio 15 d. Rusijos lėktuvams draudžiama skraidyti per Jordaniją.

Susidarė įspūdis, kad dėl tokių permainų aviakompanija ir neketino vykdyti skrydžių – prieš skrydžių pradžią „iFly“ registracijos langeliai Vnukovo oro uoste buvo uždaryti, o prie keleivių patikros punktų nebuvo darbuotojų.

Dabar turistai dėl visko kaltina turizmo agentūrą – ji, nepaisant problemų su skrydžiais, nusprendė išsiųsti savo klientus į oro uostą.

Kelios Rusijos aviabendrovės, reguliariai skraidinančios į Egiptą, paprašė Rusijos oro transporto agentūros „Rosaviacija“ atšaukti draudimą skristi per Siriją, kuris buvo įvestas beveik prieš 10 metų. Apie tai rašo „Kommersant“, remdamasis šaltiniais aviacijos srityje, taip pat susijusiais su Transporto ministerija.

Toks poreikis atsirado tada, kai Turkija, vėliau – Jordanija, Saudo Arabija, Eritrėja ir Jemenas faktiškai uždarė oro koridorių lėktuvams su dviguba registracija, rašoma leidinyje.

Su šia problema susidūrė „NordWind“, „Ikar“ ir „iFly“: jų lėktuvai vis dar registruoti Bermudų salose ir Airijoje. Aviabendrovių atstovai teigė „Kommersant“, kad draudimas susijęs su Jordanijos ir Saudo Arabijos reikalavimu pateikti užsienio draudimo sertifikatą „A++“, nors leidinio šaltiniai teigė, kad ribojimai įvesti būtent dėl dvigubos registracijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)