Savo nuomonę šiuo klausimu jis išsakė interviu leidiniui „Meduza“.

„Šiuo metu operacija perėjo į vietinių kovų formatą. Rusijos kariuomenė eilinį kartą bando sukurti apsiaustis Donbase. Įvairiais šio karo periodais rusų karinės pajėgos mėgino suformuoti įvairaus dydžio „žnyples“.

Tačiau aš nežinau nė vieno realaus sėkmės atvejo, nebent [gamykla] „Azovstal“ – pritemptai tai galima pavadinti apgultimi. Kas kartą jų planai žlugdavo, – pabrėžė tyrėjas. – Dabar jie prasiveržė Popasnoje, mėgina uždaryti žiedą. Viskas krypsta į proceso vilkinimą.

Karas Ukrainoje

Nenori skelbti mobilizacijos. Veikiausiai todėl kalba apie įstatymą, kuris suteiktų galimybę pasirašyti sutartį, net jei esi vyresnis nei 40 m. amžiaus.“

R. Levijevas mano, kad, nepaskelbus mobilizacijos, Rusijos kariuomenei nepavyks pakeisti situacijos.

„Vasario pradžioje manėme, kad Rusijai viskas klostytis kur kas sėkmingiau, tačiau dėl prasto vadovavimo ir pasirengimo nebuvo viskas žlugo.

Teisingai skelbiant mobilizaciją, ji padėtų patekti prie administracinių Donecko ir Luhansko sričių sienų ir jas užgrobti. O netinkamai [skelbiant mobilizaciją,] niekas nepasikeis ir viskas bus taip, kaip ir dabar. Neskyrus bent mėnesio ar dviejų pasirengimui, iš mobilizacijos bus mažai naudos“, – teigė jis.

Skaitytojams primename, kad R. Levijevas pasakojo apie didelę Rusijos karinėse pajėgose bręstančią problemą – atsiranda vis daugiau kareivių, kurie atsisako važiuoti prie fronto linijos ar netgi į pasienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją