Kremliaus kritikui grasinama priverstiniu maitinimu.

„Matydama badavimo rimtumą, administracija kasdien grasina pradėti priverstinį maitinimą... Gydytojo jam vis tiek neiškviečia“, – rašoma politiko tviterio paskyroje.

Nuo bado streiko pradžios jis sulyso 8 kg, o nuo atvykimo į koloniją – iš viso 15 kg. Šiuo metu jis sveria 77 kg.


A. Navalno šalininkai pastaruoju metu pranešė apie dar labiau pablogėjusią A. Navalno sveikatą. Jam tirpsta kojos ir rankos, skauda nugarą. A. Navalnas esą negauna tinkamo medicininio gydymo.

Praėjusių metų rugpjūtį A. Navalną mėginta nunuodyti. Po išpuolio jis buvo pervežtas gydytis į Vokietiją, o sausį, kai grįžo į Rusiją, iš karto buvo suimtas.

Vakarų ekspertai nustatė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, nors Rusijos valdžios pareigūnai ne kartą neigė kaip nors prisidėję prie šio apnuodijimo.

Ilgus mėnesius A. Navalnas buvo gydomas Vokietijoje, jam buvo taikomos fizioterapinės procedūros, jam vėl teko mokytis vaikščioti ar pakelti stiklinę vandens.

Opozicionierius atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę liūdnai pagarsėjusioje Pokrovo kolonijoje. Vos sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po bandymo jį nunuodyti, jis buvo suimtas ir netrukus nuteistas už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo ir lėšų pasisavinimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi užsienyje.

Rimtais nugaros ir kojų skausmu besiskundžiančio A. Navalno advokatė praėjusį trečiadienį pareiškė, kad gydytojai nustatė jam dvigubą išvaržą.

Teisininkė Olga Michailova trečiadienį nepriklausomam televizijos kanalui „Dožd“ sakė, kad A. Navalnas taip pat pradeda nebejausti savo rankų.

A. Navalnas paskelbė bado streiką, skųsdamasis, kad jį kankina dideli nugaros skausmai ir tirpsta kojos, tačiau kalėjimo gydytojas jam skyrė tik skausmą malšinančių vaistų.

Antradienį A. Navalno palaikomos profsąjungos „Gydytojų aljansas“ vadovė buvo sulaikyta po to, kai pamėgino patekti į kalėjimą ir pasikalbėti su ten dirbančiais medikais.

Rusijos valstybinė kalėjimų tarnyba tikina, kad Kremliaus kritikas gauna visą reikalingą medicininę pagalbą. O. Michailova teigė, kad vieną iš jos kliento išvaržų sunku gydyti ir kad vienas neurologas, su kuriuo konsultavosi A. Navalno organizacija, sakė, kad kalėjime jam paskirtas gydymas yra neveiksmingas.

Praėjusį pirmadienį socialiniame tinkle „Instagram“ A. Navalnas pranešė, kad jį vargina smarkus kosulys ir aukšta temperatūra, o trys žmonės iš jo kalėjimo buvo hospitalizuoti dėl tuberkuliozės.

Vėliau prokremliškas laikraštis „Izvestija“, remdamasis Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) vietiniu skyriumi, pranešė, kad opozicionierius dėl kvėpavimo problemų ir karščiavimo buvo perkeltas į kolonijos medicinos skyrių stebėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)