„Nėra jokių duomenų apie insultą arba infarktą, nėra duomenų apie infekcinius pažeidimus, taip pat dėl koronavirusinės infekcijos“, – Sveikatos apsaugos ministerijos regioninis padalinys citavo minėtos ligoninės vyriausiojo gydytojos pavaduotoją Anatolijų Kaliničenką.

Ryte žada skraidinti į Berlyną

Aktyvistai deda pastangas, kad A. Navalnas būtų nugabentas gydyti į Berlyną, pranešė vienos Vokietijos nevyriausybinės organizacijos vadovas.

„Dėl humanitarinių priežasčių... organizavome lėktuvą su medicinos įranga, galintį nuskraidinti Navalną į Vokietiją“, – laikraščiui „Bild“ sakė fondo „Kinas už taiką“ vadovas Jaka Biziljis.

Vokietijos naujienų agentūrai DPA J. Biziljis sakė, kad prestižinė Berlyno ligoninė „Charite“ sutiko gydyti A. Navalną ir kad prašymas jį perkelti buvo gautas iš opozicionieriaus šeimos.

„Palaikome ryšį su tarnybomis ir tikimės gauti leidimą pervežimui“ kiek įmanoma greičiau, J. Biziljis sakė „Bild“.

Kaip skelbia dw.com, J. Biziljis patvirtino, kad lėktuvas, kuris turėtų A. Navalną nugabenti į ligoninę Berlyne, į Rusiją bus siunčiamas naktį apie pirmą valandą Lietuvos laiku. Tikimasi A. Navalną perskraidinti į Vokietiją penktadienio rytą. Kaip teigia J. Biziljis, A. Navalną lydėtų ir jo žmona, kuriai ketvirtadienį nebuvo leidžiama patekti į ligoninę.

Ligoninė, kurioje šiuo metu gydomas A. Navalnas, situacijos dėl jo perkėlimo kol kas nekomentavo, rašo „Reuters“.

Organizacija „Kinas už taiką“ ir anksčiau yra teikusi pagalbą Rusijos opozicijos nariams. 2018 metais ji organizavo protestų grupės „Pussy Riot“ nario Piotro Verzilovo medicininę evakuaciją – irgi po įtariamo apnuodijimo.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

A. Navalno atstovė Kira Jarmyš sakė, kad jis dar nepabudo iš komos ir kad jam taikomas dirbtinis plaučių vėdinimas. Anot jos, A. Navalno būklė tebėra sunki, bet stabili, nors gydytojai anksčiau sakė kovojantys dėl aktyvisto gyvybės.

K. Jarmyš anksčiau sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.