Antradienį A. Navalnas davė pirmąjį interviu, skirtą Rusijos publikai. „YouTube“ platformoje paskelbtas opozicijos lyderio pokalbio su žinomu tinklaraštininku Juriju Dudu įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei 1,8 mln. kartų.

Sulysęs, bet besišypsantis A. Navalnas J. Dudui sakė nesąs tikras, kiek laiko pasiliks Vokietijoje, kur šiuo metu jam atliekama fizioterapija.

„Tai gali trukti ir tris savaites, ir du mėnesius. Tačiau tikrai nebūsiu čia metus“, – teigė jis ir pabrėžė, kad medikai patys teigia turį mažai patirties su panašiais atvejais.

Kremliaus kritikas buvo apnuodytas praėjusį mėnesį. Jis neteko sąmonės, kai skrido iš Tomsko į Maskvą, o po kelių dienų, praleistų Omsko ligoninėje, buvo nugabentas į Berlyną.

Vokietijos teigimu, atlikti toksikologiniai tyrimai „nepaneigiamai įrodo“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga. Tokias šalies išvadas patvirtino dvi Prancūzijos ir Švedijos laboratorijos.

„Atmetu galimybę visiškai negrįžti į Rusiją“, – teigė A. Navalnas. Tačiau jo rankos vis dar dreba, opozicijos lyderis taip pat patiria sunkumų atlikdamas aritmetinius skaičiavimus.