A. Navalnas iš vienutės buvo išleistas tik praėjusį penktadienį. Dabar jis ten turės praleisti dar 15 dienų.

Negana to, pasak opozicionieriaus komandos, A. Navalnas kalėjime susiduria ir su kitokiu persekiojimu. Kaip teigiama, perkeltas jam kasdien skiriamas laikas siaurame kalėjimo kieme, kuris dabar prasideda 7 val. ryto. „Tai svarbu, nes jei pasiseka, per pasivaikščiojimą dienos metu gali pastovėti saulės apšviestoje vietoje“, – tvirtino A. Navalno komanda. Pasak jos, opozicionieriaus laukia ir nauji apribojimai, susiję su galimybe nusipirkti maisto ir rašyti laiškus.

Pats A. Navalnas pakartotinį perkėlimą į vienutę vertina kaip bausmę už jo atliktą tyrimą, susijusį su kalėjimų valdžios gretose paplitusia korupcija. Jo Kovos su korupcija fondas (FBK) yra paskelbęs straipsnį apie Rusijos kalėjimuose išpūstomis kainomis siūlomus maisto produktus.

Apie tai pranešta po to, kai antradienį A. Navalno advokatas prakalbo apie blogėjančią opozicionieriaus sveikatos būklę. Teisininkas pareiškė, kad A. Navalnas per dvi savaites numetė aštuonis kilogramus. Jam esą prireikė iškviesti greitąją medicinos pagalbą, tačiau kalėjimo administracija atsisakė priimti jam skirtus vaistus.

A. Navalnas dėl tariamo sukčiavimo ypač griežtomis sąlygomis kalinamas jau dvejus metus. Jis 2020 m. išgyveno bandymą apnuodyti, po kurio gydėsi Vokietijoje. Tačiau opozicionierius tada savo savo noru grįžo į Rusiją ir nuo tada sėdi už grotų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją