32 iš 35 deputatų per slaptą balsavimą palaikė Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo pasiūlytą S.Sobianino kandidatūrą į šį postą.
Kaip ir tikėtasi, prieš 52 metų S.Sobianino patvirtinimą balsavo tik Rusijos Federacijos komunistų partijos (RFKP) frakcija, kurią sudaro trys deputatai ir kurie yra vieninteliai oponentai sostinės taryboje įsitvirtinusiai Kremliaus remiamai partijai "Vieningoji Rusija".

RFKP frakcijos vadovas Andrejus Klyčkovas anksčiau pareiškė žurnalistams, kad RFKP frakcija "nerems pasiūlytos kandidatūros kaip požiūrio į sistemą".

Jis nurodė, kad deputatai per balsavimą remsis ne tik asmeniška pozicija ir asmenišku požiūriu į S.Sobianino kandidatūrą, bet ir vadovausis RFKP partijos struktūrų sprendimais.

S.Sobianinui, kuris pakeis prezidento pasitikėjimo netekusį veteraną Jurijų Lužkovą, Maskvos mero įgaliojimai buvo suteikti penkeriems metams. Anksčiau Maskvos meras buvo skiriamas ketveriems metams. 

Iškilminga S.Sobianino inauguracijos į Maskvos mero postą ceremonija vyks ketvirtadienio vakarą Maskvos merijos Baltojoje salėje.

PERŽIŪRĖS SOSTINĖS PLĖTOTĘ

Kalbėdamas Maskvos miesto dūmoje prieš balsavimą buvęs Tiumenės gubernatorius, iki paskyrimo Maskvos miesto vadovu buvęs vicepremjeras ir Rusijos vyriausybės vadovo administracijos vadovas, pareiškė esąs pasiryžęs peržiūrėti sostinės plėtotės planą. 

Jo kandidatūrą posėdyje deputatams pristatė prezidento administracijos vadovas Sergejus Naryškinas, pareiškęs, kad Sobianinas pelnė "autoritetą žmogaus, mokančio nuosekliai siekti savo tikslų, kuris laikosi atidaus požiūrio į žmones". 

Kalbėdamas Maskvos miesto dūmos posėdyje S.Sobianinas pažymėjo, jog pastaraisiais metais "miestas pasikeitė į gerąją pusę", bet drauge Maskva gali augti "sparčiau" ir "naudingiau miestiečiams". 

"Korupcija, biurokratija - tai gali sumenkinti daug ką, jeigu ne visus konkurencijos pranašumus", - pareiškė jis. 

Vienas svarbiausių Sergejaus Sobianino pareiškimų posėdyje buvo susijęs su tolesniu Maskvos miesto statymu. 

"Kuo toliau, tuo labiau pasireiškia dažnai chaotiško Maskvos augimo problemos, - pareiškė jis. - Statinių tankumas - vienas didžiausių pasaulyje, o kelių ilgis - vienas trumpiausių". 

Todėl S.Sobianinas pareiškė, kad būtina iš naujo išnagrinėti generalinį Maskvos plėtotės planą iki 2025 metų. 

"Generalinis planas - tai pagrindinis, labai svarbus dokumentas, - pareiškė S.Sobianinas Maskvos miesto dūmoje, - bet tai nereiškia, kad jis turi būti neliečiamas. Mes turime nuolat jį koreguoti ir žiūrėti, kiek šis planas atitinka miesto plėtotės strategiją". 

MIESTO STATYBOS KLAIDA 

Naujojo mero požiūrį į Maskvos plėtotę atskleidžia jo pareiškimas, kad Maskvos verslo centro "Maskva-sitis" statyba buvo "miesto statybos klaida". 

"Aš manau, kad "Sitis" statomas beveik pačiame Maskvos centre, ir todėl labai apsunkina transportą bei papildomai apkrauna centrą", - sakė jis. 

"Bet tai, kas padaryta - padaryta", - sakė S.Sobianinas, pridurdamas, kad "būtina šią statybą užbaigti ir sukurti jos transporto infrastruktūrą". 

Kai dėl S.Sobianino įgaliojimų Rusijos vyriausybės administracijos vadovo poste perėmėjo, tai juo gali tapti Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas ir "Vieningosios Rusijos" generalinės tarybos prezidiumo sekretorius Viačeslavas Volodinas. 

"Vieningosios Rusijos" vyriausiosios tarybos pirmininkas Borisas Gryzlovas patvirtino, kad V.Volodinas "yra tarp svarstomų kandidatų į šias pareigas". 

D.Medvedevas S.Sobianino kandidatūrą į Maskvos mero postą, kuris atsilaisvino, kai buvo atleistas J.Lužkovas, pasiūlė šeštadienį. 

J.Lužkovas, kuris iš 74-erių savo metų 18 praleido mero kėdėje, pats atsistatydinti nepanoro ir pasirinko atvirą susipriešinimą su Kremliumi, jį aktyviai rėmė ir žmona Jelena Baturina, tapusi per J.Lužkovo vadovavimo sostinei metus turtingiausia Rusijos moterimi. 

J.Lužkovas rugsėjo pabaigoje atėjo į darbą po savaitės atostogų užsienyje, pareikšdamas, kad pasiryžęs dirbti, kol baigsis dar V.Putino skirtas jam įgaliojimų terminas 2011 metais. 

D.Medvedevas, tuo metu būdamas Kinijoje, atleido J.Lužkovą dėl to, kad jis, kaip miesto vadovas, prarado jo pasitikėjimą.