Beveik visi sargybiniai yra vieniši vyrai, gyvenantys bendrose kareivinėse prie pat Vatikano vartų. Vadai ir vedę gvardiečiai gyvena atskiruose butuose. Visi yra Šveicarijos piliečiai.

50 mln. Šveicarijos frankų (54,49 mln. JAV dolerių) naujų kareivinių projektas turi būti baigtas iki 2026 m., gvardiečiams planuojama įrengti atskirus kambarius su privačiu vonios kambariu, sekmadienį pranešė Šveicarijos laikraštis „SonntagsZeitung“.

„Nuo pat pradžių mums buvo svarbu, kad naujajame pastate būtų moterims skirta erdvė“, – citavo laikraštis projektą prižiūrinčiam fondui vadovaujantį Jeaną Pierre'ą Rothą.

Norint leisti verbuoti moteris, reikės popiežiaus pritarimo. Popiežiškosios Šveicarų gvardijos fondo, kuris finansiškai remia gvardiją, prezidentas sakė, kad tai padėtų surasti naujokų 135 karių korpusui, kuriam reikia pasamdyti apie 30–35 karius per metus, kad jų skaičius išliktų stabilus.

„Kai tik bus leista samdyti moteris, gvardijos naujokų potencialas padidės“, – laikraščiui sakė fondo prezidentė Ruth Metzler-Arnold.

Vatikano atstovas, keliavęs su popiežiumi į Vengriją ir Slovakiją, teigė nežinąs apie šį pranešimą, o popiežiaus lėktuve buvęs saugumo šaltinis, paklaustas, ar Šveicarų gvardija kada nors priims moteris, atsakė: „Pamatysime.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją