Manoma, kad vandenyje gali būti žmonių, pradėta didelio masto gelbėjimo operacija, pirmadienį pranešė Švedijos nacionalinis transliuotojas SVT. Skelbiama, kad vienas laivas užregistruotas Danijoje, kitas – Jungtinėje Karalystėje (JK).

Susidūrimo priežastys nėra žinomos. Taip pat neaišku, kiek žmonių buvo laive, kuris apvirto.

Incidentas nutiko Baltijos jūros dalyje, esančioje tarp Pietryčių Švedijoje įsikūrusio pajūrio miestelio Istado ir Danijai priklausančios Bornholmo salos, nurodė Švedijos jūrų administracija.

Švedijos jūrų administracijos atstovas spaudai Jonas Franzenas sakė, kad apvirto Danijos krovininis laivas „Karin Hoei“. Remiantis turimais duomenimis, juo plaukė du žmonės.

JK priklausantis laivas įvardytas kaip „Scot Carrier“, rašo BBC.

„Turime informacijos, kad vandenyje buvo girdėti riksmų“, – sakė J. Franzenas.

Jis teigė, kad pranešimai apie susidūrimą buvo gauti pirmadienį, 04.45 val. vietos laiku.

„Kol kas žmonių neradome, bet paprašėme atsiųsti narų gelbėtojų. Vanduo tamsus ir labai šaltas“, – pridūrė Švedijos jūrų administracijos atstovas spaudai.

Kaip pranešė SVT, į nelaimės vietą Švedija ir Danija nusiuntė sraigtasparnių ir apie 10 gelbėjimo laivų. Vieno krovininio laivo ilgis – 90 metrų, kito – 55 metrai, patikslino Švedijos naujienų agentūra TT.

Danijos meteorologijos instituto atstovas spaudai sakė, kad incidento metu, apie 4.30 val., toje jūros dalyje buvo rūkas.

Avarija įvyko Švedijos teritoriniuose vandenyse. Prieš susidurdami, abu laivai plaukė ta pačia kryptimi, pranešė Danijos jungtinių operacijų centras.

Paieškos ir gelbėjimo misijoje dalyvauja ir netoliese esantys civiliniai laivai.

Dingusių jūreivių ieškoma pasitelkus devynis laivus ir sraigtasparnį.

Danijos laivybos kompanijos, kuriai priklauso vienas iš susidūrusių laivų, vadovas Sorenas Hojus AFP sakė, kad laivo įgulą sudarė du žmonės ir kad tikriausiai dingo būtent jie.

Scot Carrier

„Scot Carrier“ įgulos nariai nuleido valtį, ieškojo žmonių ir girdėjo šauksmus iš vandens, bet nieko nesurado“, – sakė kitas Švedijos laivybos administracijos atstovas Jonas Franzenas.

Švedijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad daug jos laivų padeda vykdyti gelbėjimo operaciją ir kad maždaug 9 valandą prie apvirtusio laivo buvo pritvirtinta vilktis, norint nutempti jį į seklesnę vietą.

„Taip siekiama, kad laivas nenuskęstų ir būtų sudarytos sąlygos narams ieškoti dingusių įgulos narių“, – sakoma Pakrančių apsaugos tarnybos pareiškime.

Taip pat pradėti darbai siekiant neleisti išsilieti į jūrą degalams ar kitoms pavojingoms medžiagoms.

„Šiuo metu degalai nesilieja“, – nurodė Pakrančių apsaugos tarnyba.

Pasak jos, prokurorai pradėjo tyrimą dėl „didelio aplaidumo“.

Prie pietinių Švedijos krantų vyksta intensyvi laivyba, nes visi iš Atlanto į Baltijos jūrą plaukiantys laivai turi perplaukti sąsiaurį tarp Švedijos ir Danijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)