Naktį 80 ugniagesių su 20 mašinų kovojo su gaisru, o pro nakvynės namų „Loafers Lodge“ viršutinio aukšto langus Velingtono centre buvo matyti kylančios liepsnos ir tiršti dūmai.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad 92 kambarių nakvynės namuose žuvo keletas žmonių, o 52 žmonės buvo išgelbėti.

Ministras pirmininkas Chrisas Hipkinsas pranešė, kad žuvo mažiausiai šeši žmonės, o miesto merė Tory Whanau teigė, kad aukų skaičius gali būti gerokai didesnis.

Ugniagesiai gelbėtojai, norėdami išgelbėti ant stogo įstrigusius žmones, naudojo automobilines kopėčias, sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos vado pavaduotojas Brendanas Nally.

„Jie nukėlė nemažai žmonių nuo stogo viršaus iš zonos, esančios tiesiai virš gaisro, – vietos žiniasklaidai sakė B. Nally. – Kito kelio nebuvo. Tie žmonės būtų žuvę, jei ne mūsų komandos įsikišimas. Daug žmonių dėl to liko gyvi“.

Nakvynės namuose nebuvo gesintuvų, sakė B. Nally. 11 žmonių buvimo vieta kol kas nežinoma, tačiau tikimasi, kad šis skaičius „šiek tiek“ sumažės, sakė jis.

Patys nakvynės namų gyventojai pasakojo, kad juose gyveno darbininkai bei migrantai ir daug žmonių savo kambariuose rūkydavo. Pasak jų, pastato dūmų signalizacija suveikdavo taip dažnai, kad jie suabejodavo, ar tai pavojaus signalas, ypač jei suskambėdavo naktį. Kiti sakė, kad nieko negirdėjo.

Priešgaisrinės tarnybos teigė, kad kilus gaisrui pastate galėjo būti apie 90 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją