„Man džiugu pranešti, kad pasirašėme išankstinio įsigijimo sutartį su „Pfizer“ dėl papildomų 8,5 mln. vakcinos dozių. Papildomų dozių pakaks paskiepyti 4,25 mln. žmonių“, – per spaudos konferenciją sakė ji.

Papildomos dozės, prisidėsiančios prie pradinės įsigijimo sutarties, reiškia, kad vyriausybė „įsigis pakankamai (dozių) visiems Naujojoje Zelandijoje pilnai pasiskiepyti „Pfizer“ vakcina“, teigė J. Ardern.
Naujoji Zelandija skiepijimo kampaniją pradėjo praėjusį mėnesį, „Pfizer/BioNTech“ vakcina iš pradžių skiepyti medikai. Manoma, kad tik iki metų pabaigos šalis paskiepys visus gyventojus.

Sveikatos apsaugos ministerija bendradarbiauja su „Pfizer“ dėl tiekimo tvarkaraščio, o plačiosios visuomenės skiepijimas turėtų paspartėti metų viduryje, sakė J. Ardern.

Pasak jos, šalies sprendimas skiepyti vien „Pfizer“ vakcina grindžiamas dideliu jos veiksmingumu, o tik vieno preparato naudojimas „tam tikrais aspektais supaprastins vakcinaciją“.

Naujoji Zelandija, palyginti su kitomis valstybėmis, išvengė stipraus pandemijos smūgio. Šalyje iki šios dienos pranešta apie kiek daugiau nei 2 tūkst. koronaviruso atvejų ir 26 mirtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)