Naujojoje vyriausybėje dirbs penki Centro partijos ministrai: ministras pirmininkas Juri Ratas, švietimo ir mokslo ministrė Mailis Reps, ekonomikos ir infrastruktūros ministras Taavi Aasas, regioninių reikalų ministras Jaakas Aabas ir socialinių reikalų ministras Tanelis Kiikas.

Partija „Isamaa“ („Tėvynė“) taip pat gavo penkis portfelius: Juri Luikas dirbs gynybos ministru, Raivo Aegas vadovaus Teisingumo ministerijai, Urmas Reinsalu dirbs užsienio reikalų ministru, Riina Solman bus gyventojų reikalų ministrė, o Tonis Lukas paskirtas kultūros ministru.

EKRE partijai atiteko Vidaus reikalų, Finansų, Aplinkos, Kaimo reikalų bei Užsienio prekybos ir informacinių technologijų ministerijos. Joms atitinkamai vadovaus Martas Helme, Martinas Helme, Rene Kokkas, Martas Jarvikas ir Marti Kuusikas.

Naujosios vyriausybės sudėtį praėjusią savaitę patvirtino prezidentė Kersti Kaljulaid.

Prieš vyriausybės patvirtinimą kalbėjęs J. Ratas sakė, kad koalicinei vyriausybei teks didžiulė atsakomybė už Estijos žmones.

„Centro partija, EKRE ir „Isamaa“ pabrėžia, kad naujoji vyriausybė stos už tvirtą, demokratišką ir apsaugotą Estiją ir visus jos žmones“, – kalbėjo J. Ratas.

„Norime kurti turtingesnę, sveikesnę ir darnesnę valstybę, kurioje būtų saugomos mūsų visuomenei svarbios vertybės ir laisvės, kurioje kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo jo lyties, amžiaus, tautybės, jaustųsi saugus, svarbus ir apsaugotas“, – pridūrė jis.

Pasak paskirtojo premjero, trijų partijų koalicinė vyriausybė tikisi konstruktyvaus vyriausybės ir opozicijos bendradarbiavimo su ekspertais ir įvairiomis asociacijomis.

J. Ratas nurodė, kad jo kabinetas toliau tvirtai laikysis dabartinio užsienio politikos kurso ir nori turėti galimybę pasisakyti sprendžiant svarbius tarptautinius klausimus kaip Europos Sąjungos, NATO ir Jungtinių Tautų narė.

„Mes taip pat sieksime nenuolatinės narės vietos JT Saugumo Taryboje, kad į saugumo klausimus būtų daugiau žiūrima iš mažų valstybių perspektyvos“, – pabrėžė vyriausybės vadovas.