Centro dešiniosios Nacionalinės parlamento partijos frakcija pirmadienį pirmadienio rytą susirinko patvirtinti šio sprendimo.

B. Englishas bus vėliau tą pačią dieną prisaikdintas Vyriausybės rūmuose Velingtone.

Vicepremjere buvo paskirta Paula Bennett.

„Billas ir Paula – išsiskiriantys lyderiai, suteiksiantys sveiką patirties ir naujos mąstysenos derinį“, – sakė partijos pirmininkas Peteris Goodfellow.

„Jiems vadovaujant Naujosios Zelandijos žmonės toliau gaus naudos iš stabilios vyriausybės, kurios jie tikisi, taip pat bus susitelkta pasiekti rezultatų šeimoms ir verslui“, – pridūrė jis.

54 metų B. Englishas buvo paties J.Key įvardytas kaip priimtiniausias kandidatas jį pakeisti prie vyriausybės vairo. Anksčiau jis dirbo finansų ministro poste ir vėl padarė Naujosios Zelandijos biudžetą pertekliniu.

Šis buvęs ūkininkas, studijavęs prekybą ir literatūrą, dirba parlamente nuo 1990 metų. Jis buvo Nacionalinės partijos lyderis 2002 metais, kai ji patyrė didžiausią visų laikų savo pralaimėjimą per rinkimus.

Populiarusis J. Key atsistatydino dėl priežasčių, susijusių su jo šeima.
Neseniai buvo paminėtos aštuntosios jo darbo premjero poste ir dešimtosios Nacionalinės partijos lyderio poste metinės.

„Sveikinimai mano geram draugui @honbillenglish tapus naujuoju @nznationalparty lyderiu ir nauju NZ ministru pirmininku“, – J. Key parašė savo „Twitter“ žinutėje tuojau po to, kai buvo paskelbta apie B. Englisho paskyrimą.