Nors integracija – ilgas procesas, vyriausybė užsimojo jį žymiai pagreitinti ir mes didžiulius pinigus: per dvejus metus ji šalies biudžetui kainuos 50 mln. svarų sterlingų.

Specialios programos bus vykdomos penkiose šalies savivaldybėse, kuriose netrūksta imigrantų bei dėl to kyla nemenkų problemų dėl integracijos, kuri laikoma didžiausia šių laikų socialine problema JK.

Rytų Anglija, kurioje šaknis įleido nemažai atvykėlių iš Lietuvos – ne išimtis: kai kuriuose šio regiono miestuose atskirtis tarp etninių mažumų yra itin didelė, jos nebendrauja nei tarpusavyje, nei su vietos gyventojais.

Gyventojai susiskirstę ne tik pagal tautybes, bet ir pagal tikėjimą.

Todėl vienas iš pasirinktų miestų yra Peterboras, kuriame, apytikriais duomenimis, šiuo metu gali gyventi keli tūkstančiai lietuvių.

Randa ir darbą, ir Dievą

Šios programos tikslas – sujungti atskiras mažas bendruomenes į vieną didelę, kurioje neliktų jokios atskirties tarp žmonių.

Manoma, kad tai pasiekti padės įvairios priemonės, tokios kaip paprastesnė prieiga prie anglų kalbos pamokų, savivaldybių projektai, atskirais atvejais – finansinė parama, tačiau daugiausiai dėmesio bus skirta JK mokyklose besimokantiems vaikams.

Norima užtikrinti, kad jie ne tik mokėtų anglų kalbą, bet ir užmegztų ilgalaikę draugystę su bendraamžiais iš kitų etninių mažumų, įskiepyti jiems ir jų šeimoms „britiškąsias vertybes“.

Tokios pačios programos taip pat bus įgyvendinamos Bradfordo, Blekburno ir Volslo miestuose, bei vienoje Londono savivaldybėje – Voltam Foreste, kuri ribojasi su Stratfordu.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.