Faridas Benyettou trečiadienį „Pitié-Salpêtrière“ ligoninėje, kur atsidūrė dalis per incidentą sužeistųjų, nedirbo, tačiau penktadienį atėjo į tarnybos vietą.

Netrukus, kaip skelbia „Le Parisien“, ligoninės vadovybė jį nuo darbų nušalino.

2008 metais vyras buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme dėl ryšių su teroristų organizacija.

2011 metais išėjęs į laisvę, jis pradėjo lankyti slaugytųjų kursus. Minėtoje ligoninėje radikalių pažiūrų F.Benyettou pradėjo dirbti prieš mėnesį, skelbia dienraštis. Ten jis atliko praktiką.

Kolegos musulmoną apibūdina kaip „kruopštų ir apdairų naujoką“. Be to, jie tvirtina nieko apie tamsią naujojo bendradarbio praeitį nežinoję.

„Sunku net įsivaizduoti, kad šis žmogus, kuris, kaip teigiama, buvo vienas iš Kouachi brolių dvasinių vadovų ir mokytojų, padėjo buvusių globotinių aukoms“, – „Le Parisien“ sakė vienas iš ligoninės gydytojų.

Ligoninės vadovybės teigimu, iš policijos gavę informacijos, jie nusprendė vyrą nuo darbo nušalinti. Nors įstatymai ir draudžia teistiems žmonėms dirbti šalies viešosiose ligoninėse, slaugytojais dirbti norintys asmenys gali gauti tokią profesinę kvalifikaciją ir atlikti praktiką viešojoje ligoninėje.

Gavę diplomą, jie gali dirbti tik privačiame sektoriuje.

XXI amžiaus pradžioje F.Benyettou buvo vienas iš tų, kurie verbavo jaunus vyrus džihadui Irake.

Tuo metu kaltintoju dirbęs Jeanas Julienas Xavier-Rolai vyrą apibūdino kaip Kouachi brolių „dvasinį vadovą“.

DELFI primena, kad Prancūzijos saugumo pajėgos penktadienį nukovė du brolius, laikomus atsakingais už žudynes satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, taip pat vieną jų sąjungininką islamistą po trijų kruvinų išpuolių paženklintų dienų, nusinešusių 17 kitų žmonių gyvybių ir iki pamatų sukrėtusių šią šalį.

Policija šeštadienio rytą tebeieškojo vienos įtariamosios – vieno iš užpuolikų merginos, praėjus kelioms valandoms po dramatiškų apsiausčių, tapusių 12 žmonių gyvybių trečiadienį Paryžiaus centre nusinešusios tragedijos tęsiniu.

Gerai ginkluoti abu broliai buvo užspeisti miestelyje į šiaurės rytus nuo Paryžiaus, o trečias vyras laikė paėmęs įkaitais išsigandusius pirkėjus košerinio maisto parduotuvėje sostinės rytiniame rajone.

Abiejose vietose temstant aidėjo šūviai ir sprogimai, policijai pradėjus šturmą. Per operaciją pardotuvėje Paryžiuje žuvo keturi žmonės, dar septyni buvo sužeisti, tarp jų trys policininkai.

Baigiantis kruviniausiai Prancūzijoje savaitei per pastaruosius kelis dešimtmečius, nuotaikos pradėjo keistis – šalis nugrimzdo į niūrius šių įvykių apmąstymus.

Taip pat buvo keliami klausimai, kaip tie trys vyrai – Cherifas Kouachi ir jo brolis Saidas, bei košerinio maisto parduotuvę užėmęs Amedy Coulibaly – sugebėjo praslysti pro saugumo tinklą, kai paaiškėjo, jog jie visi buvo žinomi žvalgybos agentūroms.

A.Coulibaly mergina Hayat Boumeddiene, ieškoma policijos dėl ketvirtadienį įvykusio incidento, per kurį buvo nužudyta viena policininkė, tebėra laisvėje.

Broliai Kouachi penktadienį buvo užspeisti spaustuvėje Damarten an Goelio miestelyje netoli Paryžiaus po susišaudymo su policija, per kurį, kaip sakė sostinės prokuroras Francois Molins'as, Saidas buvo lengvai sužeistas į kaklą.

Broliai paėmė įkaitu tos spaustuvės vadovą, bet vėliau jį paleido, nes šis padėjo sutvarstyti Saido žaizdą. Kitas tame pastate buvęs vyras pasislėpė po kriaukle antrame aukšte, nurodė F.Molins'as.

Pasak vieno šaltinio, tas vyras sugebėjo saugumo pajėgoms siųsti SMS žinutes iš apsuptos spaustuvės ir per šturmą nenukentėjo.

Užpuolikai buvo gerai ginkluoti, turėjo Molotovo kokteilių ir užtaisytą granatsvaidį.