Bendras šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius dabar išaugo iki 47 469, o mirčių – iki 1 732.

Ministerija nurodė, kad iš naujai nustatytų užsikrėtimo atvejų 146 buvo užregistruoti pietiniame Silezijos anglių kasybos regione, kur liga išplito tarp vietos kasyklų darbininkų.

Per abi savaitgalio dienas Lenkijoje patvirtinti 1 206 užsikrėtimo ir 15 mirties atvejų.

Pirmadienį ryte Lenkijos ligoninėse tebebuvo gydomas 1 841 koronavirusu užsikrėtęs pacientas; 74 iš jų reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Bendras pasveikusiųjų skaičius padidėjo iki 34 881, pridūrė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šeštadienis buvo trečia diena iš eilės, kai šalyje fiksuotas rekordinis naujų atvejų skaičius.

Ketvirtadienį ir penktadienį fiksuoti atvejų skaičiai siekė atitinkamai po 615 ir 657 atvejus.

Prieš tai kasdienis naujų atvejų skaičius neperkopdavo 600 atvejų ribos. Penktadienį po reguliaraus vyriausybės krizių suvaldymo grupės susitikimo nuspręsta negrąžinti anksčiau atšauktų prevencinių koronaviruso priemonių.

Tačiau svarstoma sugrąžinti privalomą karantiną žmonėms, sugrįžtantiems iš užsienio viruso epicentrų, ir įvesti griežtesnių priemonių tose vietovėse, kuriose fiksuojama daugiausiai atvejų.
Šalyje toliau galioja privalomas veido kaukių dėvėjimas uždarose vietose ir viešajame transporte, taip pat ir viešose vietose, jei nėra galimybės išlaikyti 1,5 metro saugaus atstumo.

Duris atvėrė prekybos centrai, viešbučiai, restoranai, kavinės, kirpyklos, baseinai ir kūno rengybos studijos. Leidžiama rengti vestuves, kuriose dalyvautų ne daugiau nei 150 žmonių.