„Leiskite man pasakyti labai aiškiai. Nesu musulmonų lyderis ar musulmonų atstovas, esu Londono meras. Kalbu už visus londoniečius“, – pareiškė 45 metų S. Khanas trumpoje spaudos konferencijoje.

Tačiau S. Khanas, imigrantų iš Pakistano sūnus, pridūrė, jog jo išrinkimas įrodo, „kad įmanoma būti musulmonu ir vakariečiu“, kad „Vakarų vertybės yra suderinamos su islamu“.

Jis pakartojo savo kritiką tikėtinam JAV respublikonų kandidatui į Amerikos prezidentus Donaldui Trumpui, kuris siūlė uždrausti visiems musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas.

Didžiosios Britanijos opozicinei Leiboristų partijai priklausantis S. Khanas sakė, kad D.Trumpas „neišmano apie islamą“ ir „suteikia pranašumą ekstremistams“.

S. Khanas taip pat pakartojo savo paramą tam, kad birželio 23-iosios referendume būtų nubalsuota už Britanijos pasilikimą Europos Sąjungoje (ES), ir sakė, kad narystė Bendrijoje yra labai svarbi Londonui.

„Londonui labai svarbu likti ES ... Pusė milijono darbo vietų yra tiesiogiai priklausomos nuo Sąjungos“, – sakė jis.

Naujasis meras pridūrė, jog Paryžiaus merė Anne Hidalgo antradienį per jų susitikimą pajuokavo, kad Britanijos pasitraukimo iš ES atveju ji „paties raudoną kilimą priimdama Londono kompanijas“ Prancūzijos sostinėje.

Jis sakė, jog džiaugtųsi galėdamas agituoti drauge su konservatorių ministru pirmininku Davidu Cameronu, „nes tai svarbiau už politines partijas“.

Naujausias surašymas parodė, kad 12,4 proc. londoniečių yra musulmonai, 48,4 proc. – krikščionys, 1,8 proc. – žydai, o 20,7 proc. – nepriklausantys jokiai konfesijai.

Britanijos sostinės musulmonų bendruomenė yra labai marga, apimanti įvairią etninę ir socialinę kilmę, įvairias, nuosaikias ir tradicionalistines, pažiūras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)