„Vesiu su jais derybas. Jeigu tos derybos bus konstruktyvios – aš tokioms deryboms pasiruošęs“, – jis sakė per spaudos konferenciją Donecke.

„Dabar labai daug klausimų ... kuriuose sunku atskirti – DLR atstovų ir mūsų atsakomybės zonas. Tai visiškai skirtingi klausimai, susiję su švietimu, sveikatos apsauga, socialine apsauga. Mes negalime apleisti ir palikti savo žmonių (separatistų kontroliuojamose teritorijose) ir užmiršti, kad esame atsakingi už jų socialinę apsaugą“, – pridūrė O. Kichtenka.

Pasak jo, per potencialias derybas jis pasiruošęs „spręsti tokius klausimus abipusėmis pastangomis“.
„Tačiau gyvenimas parodys, ar tos derybos bus veiksmingos, ar ne“, – pabrėžė O.Kichtenka.

Tuo tarpu separatistai neįžvelgia prasmės derėtis su naujai paskirtu Donecko srities administracijos vadovu.

„Bet kokios derybos įmanomos tik per tarpininkus. Egzistuoja kontaktinės grupės formatas, kuriuo remdamiesi konsultuojamės aktualiausiais klausimais. Jokių kitų formatų kol kas nesvarstome“, – „Donecko liaudies respublikos“ premjero pavaduotojas Andrejus Purginas šeštadienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

„Neįsivaizduoju, kuo tose konsultacijose galėtų būti pristatytas Oleksandras Kichtenka, o svarbiausia – neaišku, kokių rezultatų galima pasiekti jam dalyvaujant konsultacijose. Todėl dialogo su juo prasmės mes kol kas neįžvelgiame. Juo labiau nesiruošiame rodyti iniciatyvos šia kryptimi“, – aiškino A. Purginas.

Jis pridūrė, kad „teoriškai būtų galima kalbėti tik apie kontaktus, susijusius su ekonominiu bendradarbiavimu“.

„Tokio pobūdžio kontaktai, be abejo, galimi – tačiau tik per tarpininkus“, – konstatavo separatistų lyderis.