Tokią nuomonę per abiejų valstybių gynybos ministerijų kolegijos posėdį išsakė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Kaip teigia Rusijos gynybos ministerijos vadovas, „JAV ir Europos Sąjunga išprovokavo teisėto Ukrainos prezidento nušalinimą nuo valdžios“, o dabar „beatodairiškai palaiko Kijevo, kuris jėga tildo naująja valdžia nepatenkintus, veiksmus“, skelbia ITAR-TASS.

„Provakarietiškos pajėgos toje šalyje formuoja spaudimo Sąjunginei valstybei frontą, taip trukdydamos stabiliam Rusijos ir Baltarusijos vystymuisi“, – teigia S. Šoigu.

Be to, Rusijos gynybos ministras Baltarusiją pavadino svarbiausia Rusijos karine partnere ir pažymėjo, kad dabartinės aplinkybės „reikalauja kruopščiai derinti mūsų pastangas, priešinantis įvairioms grėsmės ir iššūkiams“.

Kaip skelbia „RIA Novosti“, S. Šoigu paaiškino, kad tai tiesiogiai susiję su didėjančia tarptautinio terorizmo ir ekstremizmo grėsme.

Rusijos gynybos ministras trečiadienį Minske pareiškė, kad Rusija ir Baltarusija plečia karinių pratybų 2015 metais programą dėl naujų grėsmių.

„Mes išplėtėme pratybų programą 2015 metams. Tai susiję su kintančia padėtimi tiek prie mūsų sienų, tiek visame pasaulyje“, – sakė jis po bendros Rusijos ir Baltarusijos gynybos ministerijų kolegijos posėdžio.

„Mes, – teigė ministras, – norėtume ištobulinti kai kuriuos praktinius veiksmus tam atvejui, jeigu Sąjunginei valstybei iškiltų naujų grėsmių“.

S. Šoigu taip pat pranešė, kad ateinančiais metais Baltarusijos aerodrome Bobruiske pradės kovinį budėjimą lėktuvai Su-27 ir karinės aviacijos sraigtasparniai.

„Kitais metais Bobruiske bus dislokuota 12 lėktuvų Su-27, du mokomieji lėktuvai Su-27 ir keturi sraigtasparniai Mi-8“, – informavo jis.

Ministras taip pat pranešė, kad iki šių metų pabaigos Rusija neatlygintinai perduos Baltarusijai keturias zenitinių raketų sistemas S-300.