„Tokie liguisti melai ir konspiracijos teorijos yra tiek Respublikonų partijos, tiek visos šalies vėžys. Žmogus, drįsęs pareikšti, jog galbūt Rugsėjo 11-ąją į Pentagoną nesirėžė lėktuvas, jog siaubingos šaudynės mokyklose buvo suvaidintos, jog Clintonai numušė JFK jaunesniojo lėktuvą, tikrai negyvena realybėje. Tai neturi nieko bendro su iššūkiais, su kuriais šiandien susiduria šalies šeimos, ar nuožmiais debatais, kaip būtų galima sustiprinti mūsų partiją“, – teigiama M. McConnellio išplatintame pareiškime.

Nors M. McConnellis tiesiogiai M. T. Greene pavardės nemini, jo pareiškimas skirtas būtent minėtajai politikei.

M. T. Greene nedelsė sureaguoti į Senato Respublikonų lyderio pareiškimą ir savo paskyroje tviteryje parašė, kad „tikrasis Respublikonų partijos vėžys yra silpni respublikonai, kurie moka vienintelį dalyką – nuolankiai pralaimėti. Štai kodėl prarandame šią šalį“.

Mitchas McConnellas

Politikė atsidūrė dėmesio centre, kai praeitą savaitė CNN išsiaiškino, kad ji, prieš išrenkama į Kongresą, 2018 ir 2019 metais reiškė pritarimą galimai įtakingų demokratų egzekucijai. Maža to, trečiadienį internete išplatintas vaizdo įrašas, kuriame politikė užsipuola Parklando mokyklos šaudynes išgyvenusį Davidą Hoggą ir laiko jį suvaidinto įvykio aktoriumi.

Į Kongresą pirmą kartą išrinkta skandalinga politikė jau seniau ne kartą sublizgėjo keistais pareiškimais, pavyzdžiui, islamofobiškais pasisakymais, be to, ryšiais su „QAnon“ konspiracijos teorijos šalininkais.

Kas ta Marjorie Taylor Greene?

M. T. Greene patikėjo ne viena konspiracijos teorija, tarp kurių teigiančios, jog Rugsėjo 11-osios teroristiniai išpuoliai ir šaudynės mokyklose buvo surežisuoti. Rezoliucijos projektą pateikę Demokratai situaciją įvardijo kaip „ribą, kurią peržengė Respublikonų partija“.

Džordžijos valstijos kongresmenė praeitą mėnesį ėmėsi veiksmų, kuriais tikisi surengti prezidento J. Bideno apkaltą. Apkaltos straipsnį ji registravo pačią pirmą J. Bideno prezidentavimo dieną.

Pirmadienį savo paskyroje tviteryje ji parašė: „Jeigu Demokratai mane pašalins iš mano komitetų, galiu juos patikinti, jų sukurtas precedentas atsigręš prieš juos pačius, kai 2022 metais susigrąžinsime daugumą. O tą daugumą mes susigrąžinsime – galite net neabejoti“.

Lapkritį į Kongresą išrinkta M. T. Greene Respublikonų lyderio Kevino McCarthy buvo paskirta dirbti į Švietimo ir užimtumo komitetą bei Biudžeto komitetą. Praeitą mėnesį politikė ėmėsi inicijuoti J. Bideno apkaltą, kaltindama prezidentą korupcija ir piktnaudžiavimu valdžia. Ji taip pat teigia, kad jo sūnus Hunteris Bidenas „siurbia pinigus iš didžiausių JAV priešių – Rusijos ir Kinijos“.

M. T. Greene simpatijos „QAnon“ buvo viešai žinomos dar tada, kai ji praeitais metais pradėjo rinkiminę kovą dėl vietos Kongrese. Arši buvusio prezidento Donaldo Trumpo rėmėja anksčiau yra sakiusi, kad 2016 metais JAV prezidento posto siekusi Hillary Clinton susijusi su vaikų žalojimo ir pedofilijos tinklu.

Socialinėje žiniasklaidoje ji „mėgsta“ komentarus, kuriuose raginama žudyti Demokratų partijos politikus.

2018 metais M. T. Greene pareiškė, kad 2001 metų Rugsėjo 11-osios įvykiai iš dalies buvo tuometinės valdžios konspiracija. Tais pačiais metais ji, neturėdama jokių įrodymų, ėmė samprotauti, jog Kalifornijos krūmynų gaisrus sukėlė lazeris iš kosmoso, kontroliuojamas grupelės sąmokslininkų, tarp kurių – „Rothschild“ bankininkystės bendrovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)