Ši feministinė pankgrupė, kuri, kai buvo teisiama Rusijoje, sulaukė nemažos paramos Jungtinėse Valstijose, naująją dainą skyrė Ericui Garneriui, kurio mirtis Niujorko policininkų rankose išprovokavo didelio masto protestus.

Daina vadinasi „I Can't Breathe“ („Negaliu kvėpuoti“). Tokie buvo paskutiniai E.Garnerio žodžiai, kuriuos jis ištarė policininkui laikant jo kaklą ir bandant areštuoti už neapmokestintų cigarečių pardavinėjimą.

„Niujorke temsta ... Man reikia atsikvėpti“, – sakoma priedainyje. Paskui JAV pankmuzikos žvaigždė Richardas Hellas (Ričardas Helas) cituoja paskutinius E.Garnerio žodžius ir kelis kartus pakartoja frazę „Negaliu kvėpuoti“.

„Pussy Riot“ sako matanti ryšį tarp E.Garnerio – vieno iš kelių neginkluotų afroamerikiečių, kurie pastaruoju metu mirė nuo policininkų rankos, – mirties ir smurtinės V.Putino politikos.

„Tai daina Ericui ir visiems tiems nuo Rusijos iki Amerikos ir visame pasaulyje, kurie kenčia nuo valstybės teroro – nužudytiems, uždusintiems, mirusiems dėl karo ir visokio valstybės remiamo smurto“, – dedikacijoje rašo „Pussy Riot“.

Ši daina yra „politiniams kaliniams ir tiems (žmonėms) gatvėse, kurie kovoja už permainas“, nurodo grupė ir priduria: „Solidarizuojamės“.

Dainos vaizdo klipe neišvengta ir Rusijos politikos. „Pussy Riot“, kuri dabar yra anksčiau kalėjusių Marijos Aliochinos ir Nadeždos Tolokonikovos duetas, jame nusifilmavo su Rusijos policininkų uniformomis ir yra vaizduojamos laidojamos gyvos.

Klipo pradžioje parodomas „Rusijos pavasario“ cigarečių pakelis ant žemės – tai užuomina apie tai, ką „Pussy Riot“ vadina paramos Rusijos agresyviems kariniams veiksmams Ukrainoje judėjimu.

Alternatyviame klipe yra scenų iš paramos E.Garneriui mitingų, nufilmuotų praėjusių metų pabaigoje Niujorke, kur „Pussy Riot“ įrašė naująją dainą.