Knygoje „La Frondeuse“ teigiama, kad 47 metų V. Trierweiler praėjusio dešimtmečio pradžioje buvo užmezgusi romaną su buvusiu ekonomikos ministru 68 metų Patricku Devedjianu, tačiau dešiniojo sparno atstovui neprisiimant tolimesnės atsakomybės už judviejų santykius, netrukus moterį paveržė 58 metų socialistas F. Hollande'as.

Vienas knygos autorių Christophe'as Jakubyszynas teigia, kad po to buvo laikotarpis, primenantis juostą „Džiulis ir Džimas“ („Jules et Jim“). Artimas pirmosios damos draugas Ch. Jakubyszynas turi omenyje 1962 metų François Truffaut filmą, kuriame Jeanne Moreau atsiduria meilės trikampyje su dviem vyrais ir trijulė apsigyvena viename name.

Patrickas Devedjianas
„Patrickas Devedjianas tiek laiko dvejojo, kad Valérie Trierweiler leido sau būti merginamai antro vyro, kurio politiniai įsitikinimai kitokie – François Hollande'o“, - tvirtina Ch. Jakubyszynas.

„Pamažu santykiai su Hollande'u tapo svarbesniais už kitą ryšį, ypač po 2003 metais išsakyto ultimatumo, kuriam P. Devedjianas pagarbos neparodė. Vis dėlto šis išsiskyrimas jam sukėlė didelę kančią. Tai šiek tiek priminė Džiulį ir Džimą. Abu vyrai vis dar gerbė vienas kitą“, - sako vienas knygos autorių.

Tuo metu visi trys – F.Hollande'as, V.Trierweiler ir P. Devedjianas – turėjo kitus gyvenimo partnerius.