Estija savo veiksmais turi siekti šio tikslo ir jį palaikyti. Estija bus veikli ir bendradarbiaujanti ES, NATO ir kitų tarptautinių organizacijų narė, teigiama dokumente.

Pasak koalicinės sutarties projekto, svarbus būsimos vyriausybės uždavinys bus gerų santykių su Jungtinėmis Valstijomis plėtojimas. Estija toliau tęs aktyvią politiką, kuria siekiama stiprinti strateginę partnerystę tarp ES ir JAV, sakoma dokumente.

Būsima trijų partijų koalicija žada palaikyti artimus sąjungininkių ryšius su visomis NATO ir ES valstybėmis, išlaikyti ir vystyti visapusį bendradarbiavimą su Jungtinėmis Valstijomis ekonomikos bei saugumo srityse.

Koalicija taip pat pasisako už tai, kad kuo greičiau būtų užbaigtos derybos dėl ES ir JAV Transatlantinės laisvosios prekybos ir investicijų partnerystės sutarties (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP).

Santykiuose su Rusija, būsimos koalicijos partnerių nuomone, svarbu nuosekliai siekti mažinti įtampą, atsižvelgiant į Estijos ir sąjungininkių interesus.