„Viršūnių susitikimas Madride patvirtina ir įtvirtina šio bloko agresyvaus Rusijos sulaikymo politiką“, – sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros.

„Manome, kad Šiaurės Atlanto aljanso plėtra yra visiškai destabilizuojantis veiksnys tarptautiniuose reikaluose“, – kalbėjo jis.

Trečiadienį NATO lyderiai turi pakviesti Suomiją ir Švediją prisijungti prie Aljanso, Turkijai atsisakius prieštaravimų šiuo klausimu, o per aukščiausiojo lygio susitikimą, kuriame dominuoja Maskvos intervencijos į Ukrainą tema, Aljansas sieks pertvarkyti savo gynybos ir atgrasymo pajėgumus.

Praėjus daugiau nei keturiems mėnesiams po to, kai Rusija pasiuntė savo karius į Ukrainą ir pakeitė Europos saugumo situaciją, lyderiai susirinko Madride į, NATO vadovo Jenso Stoltenbergo teigimu, „istorinį ir transformuojantį viršūnių susitikimą“, skirtą Aljanso ateičiai.

S. Riabkovas sakė, kad Rusija žinojo, ko tikėtis iš šio viršūnių susitikimo.

„Bus priimta nauja strateginė koncepcija, kurioje Rusija bus vadinama grėsme Aljansui“, – sakė jis.

„Tai neturi nieko bendra su realiu gyvenimu. Tai aljansas kelia mums grėsmę“, – tvirtino jis.

Be to, S. Riabkovas sakė, kad Rusijos neišgąsdins JAV karinių pajėgų didinimas Europoje, toliau augant įtampai dėl Maskvos karinės intervencijos Ukrainoje.

„Manau, kad tie, kurie siūlo tokius sprendimus, turi iliuzijų, kad jiems pavyks įbauginti Rusiją, kaip nors ją pažaboti – jiems nepavyks“, – žurnalistams sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas.

„Šalių, kuriose atsiras papildomi kontingentai, saugumas nebus sustiprintas. Stabilizacijos perspektyva bus tolima. Padidės rizika“, – pridūrė jis.

Pasak jo, Rusija į tai reaguos.

„Turime pajėgumų ir išteklių“, – pridūrė S. Riabkovas. – Tai, kas vyksta dabar, neabejotinai paskatins mus imtis kompensacinių priemonių.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)