Nuo Maskvos invazijos pradžios praėjus jau beveik 10 mėnesių, Kremlius patyrė ne vieną pralaimėjimą prieš Kyjivo pajėgas, kurios išlaisvino nemažą dalį okupuotos teritorijos.

Tačiau J. Stoltenbergas įspėja, jog nėra jokių ženklų, kad V. Putinas „yra atsisakęs savo bendro tikslo kontroliuoti Ukrainą“.

„Neturėtume nuvertinti Rusijos. Rusija rengia planus ilgam karui“, – pareiškė jis interviu AFP.

„Matome, kad jie mobilizuoja daugiau pajėgų, kad jie yra taip pat pasiruošę tam, kad bus daug žuvusiųjų ir sužeistųjų, kad jie mėgina gauti daugiau ginklų ir šaudmenų“, – pridūrė jis.

„Turime suprasti, kad prezidentas Putinas yra pasirengęs ilgai tęsti šį karą ir pradėti naujus puolimus.“

JAV vadovaujami NATO sąjungininkai Ukrainai perdavė milijardų JAV dolerių vertės ginklų, kurie padėjo Kyjivui pakeisti jėgų balansą šiame konflikte.

„Šis karas greičiausiai pasibaigs prie derybų stalo, kaip tai būna daugumos karų atveju“, – pareiškė J. Stoltenbergas ir pabrėžė, jog bet koks sprendimas turėtų užtikrinti, kad „Ukraina išliktų suverenia nepriklausoma valstybe“.

„Greičiausias būdas tai pasiekti – remti juos kariniu požiūriu, kad prezidentas Putinas suprastų, kad jis negali laimėti mūšio lauke, tad turi sėsti prie derybų stalo ir sąžiningai derėtis.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)