„(Rusijos) pajėgos, kurios dabar yra prie Ukrainos sienų į rytus (nuo jos), yra labai, labai nemažos ir labai, labai pasirengusios“, – sakė JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as, kuris kalbėjo per renginį, organizuotą amerikiečių strateginių tyrimų centro „German Marshall Fund“.

Jis sakė, kad NATO labai susirūpinęs dėl grėsmės Padniestrei. „Prie rytinių Ukrainos sienų yra ... absoliučiai pakankamos (Rusijos) pajėgos judėjimui į Padniestrę, jei būtų priimtas sprendimas tai daryti, ir tai kelia didelį susirūpinimą“, – pažymėjo jis.

„Rusija veikia daug labiau kaip priešininkė nei partnerė“, – sakė jis.

Rusija neigia telkianti pajėgas prie Ukrainos sienos

Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Anatolijus Antonovas sekmadienį neigė, kad Maskva telkia pajėgas prie Ukrainos sienos, ir sakė, kad ji laikosi tarptautinių susitarimų.

„Rusijos gynybos ministerija laikosi visų tarptautinių susitarimų dėl karių skaičiaus regionuose prie Ukrainos sienų apribojimų“, – sakė A.Antonovas, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos nevykdo jokios neskelbtos veiklos, kuri galėtų kelti pavojų kaimyninėms valstybėms“, – pridūrė A.Antonovas.
Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos pirmininkas Andrijus Parubijus sekmadienį perspėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pasirengęs atakuoti Ukrainą „pajėgomis, sutelktomis prie sienos“.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu Rusijos pajėgų veiksmus prie Ukrainos sienos aptarė su JAV ir ukrainiečių kolegomis Chucku Hageliu (Čaku Heigeliu) ir Ihoriu Teniuchu, sakė A.Antonovas.

„Sergejus Šoigu absoliučiai aiškiai ir nedviprasmiškai informavo visus tuos, su kuriais kalbėjosi, apie realią padėtį prie Rusijos ir Ukrainos sienos, ir jokių ketinimų koncentruoti ten pajėgas nebuvimą“, – sakė jis.
„Šoigu paragino JAV gynybos sekretorių objektyviai įvertinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinio pasirengimo būklę regionuose prie Ukrainos sienų ir neišpūsti situacijos“, – sakė A.Antonovas.

Pasak jo, septynios tarptautinių inspektorių grupės per pastarąjį mėnesį apsilankė regionuose prie Ukrainos sienos. „Mes neturime ten ką slėpti“, – pridūrė A.Antonovas.