Paklaustas, ar pritaria gynybai skirtų ginklų siuntimui Ukrainai, Ph. Breedlove sekmadienį Briuselyje sakė: „Akivaizdu, kad prieš Ukrainą pasitelkti diplomatiniai, informaciniai, kariniai ir ekonominiai ginklai“.

„Todėl Vakarai privalo duoti tam atsaką ir apsvarstyti visų mūsų turimų ginklų tiekimo galimybę. Ar tai galėtų destabilizuoti padėtį? Tikrai taip. Tačiau mūsų neveiklumas gali lygiai taip pat destabilizuoti padėtį“, - įsitikinęs Ph. Breedlove.

BNS praneša, kad Ph. Breedlove'as, kuris yra NATO sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas ir JAV Europos vadovybės vadas, taip pat sakė, kad NATO žvalgyba nurodė „nerimą keliančius“ karinius įvykius Rytų Ukrainoje, ir išreiškė susirūpinimą dėl to, ar laikomasi praėjusį mėnesį Minske pasiekto ugnies nutraukimo Ukrainoje susitarimo.

„Toliau matome nerimą keliančius oro gynybos, vadovavimo ir kontrolės, pakartotinio tiekimo, įrangos, ateinančios per visiškai porėtą sieną, elementus. Tad esama susirūpinimo, ar Minsko (susitarimo) laikomasi, ar ne“, – sakė jis per Briuselio forumą, kurį organizavo strateginių studijų centras „German Marshall Fund“.