„Ukraina turi didelę patirtį šioje srityje, sukauptą dar iki 2014 metų ir per konfliktą. NATO jūsų patirtis daugeliu atžvilgių naudinga, mes daug ko išmokome“, – sakė jis interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

Kaip pavyzdį J.Shea pateikė klaidinančios informacijos skleidimą Lietuvoje.

„Prieš kelias savaites Lietuvoje buvo dislokuotos NATO vokiečių pajėgos, ir iš karto Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė netikros istorijos apie vokiečių karį, išžaginusį lietuvių mergaitę. Tuo buvo aiškiai siekiama sužadinti priešiškas gyventojų nuotaikas. Laimei, veikėme labai greitai ir paneigėme šią istoriją“, – sakė Aljanso atstovas.

Tuo pačiu jis pridūrė: „Tam tikru laipsniu iš jūsų patirties sužinojome, kaip tai daroma, kaip naudojamasi socialiniais tinklais, kurie pastiprinami Rusijos žiniasklaidos priemonėmis, ir taip toliau. Galime reaguoti greičiau. Sukūrėme pirmaujančios patirties strateginės komunikacijos srityje centrą Latvijoje. Jis teikia žaibišką analizę, ankstyvus perspėjimus ir tiria naudojamus metodus. Dabar mes dėmesingesni ir reaguojame greičiau, o tai labai svarbu.“

J.Shea taip pat pabrėžė, kad Aljansas yra už bendradarbiavimo plėtojimą priešinimosi propagandai srityje.

„Norime gerinti mūsų bendradarbiavimą. Pagal naują kompleksinį pagalbos tarp Ukrainos ir NATO paketą sukūrėme hibridinę platformą keistis informacija ir patirtimi. Mums reikia tam skirti daugiau dėmesio“, – sakė jis.