„Pirma – pratęsti sankcijas Rusijai, nes ji dar nesuprato, kad jai reikia išeiti. Antra – užmegzti tiesioginį ryšį, be Minsko susitarimų, su DLR (Donecko liaudies respublika) ir LLR (Luhansko liaudies respublika). Užmegzti vidaus ryšį be trečios ir ketvirtos šalies“, – antradienį radijuje „Era“ sakė N.Savčenko.

Į klausimą, ar, jos nuomone, gali vykti tiesioginės derybos tarp Ukrainos prezidento Petro Porošenkos ir DLR veikėjo Aleksandro Zacharčenkos, N.Savčenko atsakė: „Ne, ponas Zacharčenka pas mus ne prezidentas, prezidentas mūsų vienas.“

„Zacharčenka ir (LLR „prezidentas“ Igoris) Plotnickis gali pozicionuotis, jei taip galima sakyti, kaip „liaudies deputatai nuo DLR ir LLR“. Aš pasirengusi su jais taip kalbėtis“, – pažymėjo N. Savčenko.

Tuo tarpu Donecko regiono vadovybė paskelbė, kad yra pasirengusi tiesioginiam dialogui su Kijevu per ukrainiečių pilotę ir liaudies deputatę N.Savčenko, jei jai bus suteikti atitinkami įgaliojimai.

„Tikrai keista, kad kol kas tik poniai Savčenko šovė mintis dėl tiesioginio dialogo su Donbaso atstovais būtinybės ... Todėl jei ... Savčenko bus suteikti visi būtini įgaliojimai, mes būsime pasirengę dialogui su ja“, – antradienį sakė vienas Donecko separatistų lyderių Denisas Pušilinas.

Jis kritikavo dabartinius Kijevo atstovus trišalėje kontaktinėje grupėje, kurie, pasak jo, bando išvengti prisiimtų įsipareigojimų dėl taikos proceso realizavimo.