Leidiniui "Le Journal du Dimanche" N. Sarkozy teigė, kad "kiekvienas prancūzas turėtų būti sulaikomas prevencijos tikslais, jeigu jis yra įtariamas terorizmu dėl nuolatinio lankymosi džihadistų portaluose arba jeigu jo elgesyje matomi radikalizmo ženklai, ar jei jis palaiko artimus ryšius su radikalais".

Pasak N. Sarkozi, kuris rugpjūtį paskelbė sieksiąs prezidento posto 2017 m. balandžio mėnesį vyksiančiuose rinkimuose, kovoje prieš terorizmą nėra vietos "teisiniam mielumui".

Praėjusią savaitę Paryžiuje vėl buvo padidintas saugumo lygis po to, kai prie Paryžiaus Dievo Motinos katedros buvo aptiktas dujų balionų prikrautas automobilis. Per rengtą išpuolį galėjo būti taikytasi į Paryžiaus geležinkelio stotį.

Saugumas yra pagrindinė 2017 m. prezidento rinkimų tema. Per išpuolius Prancūzijoje nuo 2015 m. sausio islamistai nužudė daugiau nei 230 žmonių.

Šią savaitę Prancūzijos prezidentas socialistas Francoisas Hollande'as sukritikavo savo oponentus, teigdamas, kad jų reakcija į neseniai įvykusias atakas rodo, jog jie siekia sunaikinti Prancūzijos socialinį modelį.