Jis žadėjo negrįžti, bet sugrįžo. Ir tai padarė XXI amžiaus būdu – per „Facebooką“. „Ilgai mąstęs, nutariau siūlyti prancūzams naują politikos pasirinkimą“, – rašo 59 metų N. Sarkozy. Jis sieks partijos lyderio posto, o tai rimta užuomina į 2017 m. vyksiančius prezidento rinkimus.

„Daugiau niekada apie mane neišgirsite, jei pralaimėsiu 2012 m. rinkimus“, – yra sakęs politikos vilkas. Bet kai socialistų stovykla ėmė svyruoti, o Francois Hollande`ui vis sunkiau sekasi, analitikai prognozavo – N. Sarkozy vėl iškils.

Paklausti ar nori, kad N. Sarkozy grįžtų socialistai sako – žinoma, juk dvejus metus vieni buvome politikos ringe. Iš tikrųjų N. Sarkozy sugrįžimas gali nukreipti dėmesį nuo valdžios nesėkmių.

Kita vertus, gali žlugti N. Sarkozy sunkiai pelnyta išmintingo žmogaus aureolė. Iki šiol jis komentuodavo padėtį, kada panorėjęs, bet jei vėl taps partijos lyderiu, jo komentarų bus klausiama kiekvieną rytą ar vakarą.

„F. Hollande`as buvo išrinktas prezidentu, nes prancūzai atmetė N. Sarkozy. Ar gali N. Sarkozy sugrįžti vien todėl, kad prancūzai atmes F. Hollande`ą? Mano nuomone, jie norės kažko naujo“, – pastebo politologas prof. Dominique Moisi. Jo partijos „Sąjunga už liaudies judėjimą“ nariai gana ištikimi imigranto iš Vengrijos sūnui.

Pasak D. Moisi, dauguma partijos narių tikisi, kad N. Sarkozy bus gelbėtojas: „Jų nuomone, niekas neturi tokios charizmos ir tiek energijos, kad pakeistų N. Sarkozy, bet jie neįvertina neigiamų veiksmų, N. Sarkozy grįžimas neišvengiamai sukels atmetimo reakciją.“

Be to, varžovų netrūksta. Svarbiausias jų – Alainas Juppe, buvęs premjeras ir užsienio reikalų ministras. Jis taip pat žada dalyvauti pirminiuose partijos rinkimuose, vadinasi, sieks ir prezidento posto 2017 metais. Prancūzai pirmenybę teikia jam, o ne N. Sarkozy, nors partijoje daugiau N. Sarkozy šalininkų.

Taigi analitikai teisūs – N. Sarkozy grįžti į realybę sunkiau, negu grįžti į „Facebooką“.