Doyle’as Lee Hammas dar 1987 metais buvo nuteistas myriop už motelio darbuotojo nužudymą apiplėšimo metu ir jos įvykdymo laukė 30 metų, tačiau po praėjusį ketvirtadienį įvykdytos egzekucijos liko gyvas.

Alabamos valstijos kalėjime vyrui turėjo būti suleista mirtina injekcija – įprastai tokios procedūros su paruošimu užtrunka apie 20 minučių ir nuteistieji palieka šį pasaulį.

Tačiau du D. Lee Hammo egzekucijos vykdytojai užtruko pustrečios valandos bandydami apatinėje vyro kūno dalyje rasti veną ir suleisti į ją mirtino preparato, tačiau jiems to padaryti nepavyko.

Teigiama, kad dėl ilgalaikio narkotikų vartojimo nuteistojo kūne neįmanoma nustatyti tikslios venų vietos.

Egzekucija prieš vidurnaktį nutraukta.

Tuomet darbo ėmėsi nuteistojo advokatas Bernadras Harcourtas: teisininkas pareiškė, kad jo ginamasis dėl netinkamai vykdytos egzekucijos buvo priverstas kęsti skausmus ir liko su daugybinėmis adatų paliktomis žaizdomis kojose ir kirkšnyje.

Federalinis teismas tirs, kodėl mirties bausmės įvykdyti nepavyko, kol byla bus išnagrinėta, 61 metų nepagydoma vėžio forma sergantis D. Lee Hammas lauks kitos egzekucijos.

Beje, tą pačią dieną kitame Alabamos valstijos kalėjime mirties bausmė, kaip planuota, įvykdyta 47 metų Ericui Scottui Branchui, kuris 1993 metais išprievartavo bei nužudė koledžo studentę.

Prieš suleidžiant mirtiną injekciją jis spėjo tris kartus vykdytojams sušukti „žudikai“.

Alabamos valstijoje mirties bausmė vykdoma mirtina injekcija, tačiau, nuteistojo prašymu, jis gali būti pasodintas ir į elektros kėdę.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.