Nuotrauka daryta po kovinės misijos numušant priešo bepiločius dronus – kamikadzes. Po oro mūšio V. Vorošilovas buvo priverstas katapultuotis.

Karaja pažymėjo, kad savo gimtosios žemės gynyba Ukrainos kariams kainuoja labai daug, tačiau pridūrė, kad priešas nesugebės palaužti nei Ukrainos, nei jos gynėjų. Tai pilotas parašė savo „Instagram“ paskyroje.

„Pasakysiu lakoniškai. Mūsų niekas ir niekuo nepalauš! Ukrainos gynybos pajėgos gina ne tik mūsų valstybę, jos gina visą civilizuotą pasaulį. Tai skydas, kuris saugo Vakarų pasaulį nuo ordos, po savęs paliekančios tik chaosą ir suirutę! Tačiau ši gynyba Ukrainos sūnums kainuoja labai brangiai, todėl tą reikia suprasti ir prisiminti!“ – rašė Ukrainos dangaus gynėjas.


Kaip rašo obozrevatel.com, spalio 12 dieną majoras V. Vorošilovas, pravarde Karaja, danguje virš Ukrainos numušė penkis dronus. Šios kovinės misijos metu buvo apgadintas jo orlaivis.

Pamuštą MiG-29 jis nuskraidino tolyn nuo vienos Vinycios regiono gyvenvietės ir katapultavosi. Jo narsumas padėjo išvengti aukų ir sužeistųjų – lėktuvo nuolaužos apgadino tik kelis netoli avarijos vietos stovėjusius namus.

Vadimas Vorošilovas

Būtent po to buvo padaryta nuotrauka, įamžinusi kruviną piloto veidą.

Ukrainos karinių oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas ėmėsi žingsnių, kad pilotui būtų suteiktas Ukrainos didvyrio vardas. Gruodžio 6 dieną V. Vorošilovas – Karaja gavo apdovanojimą „Už nuopelnus Vinycios regionui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)