Šalies vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas pasmerkė smurtą, kuris turi „kraštutinių dešiniųjų požymių“, ir pažymėjo, kad per tas trečiadienio muštynes Clement‘ui Mericui "keli skustagalviai smogė itin stipriai“.

19-metis C.Mericas dabar yra ligoninėje su žuvusiomis smegenimis.

Pranešimuose pateikiama skirtinga informacija dėl to, kas sukėlė tas muštynes prie vienos parduotuvės netoli Sen Lazaro traukinių stoties.

Kaip rodo pradinis policijos tyrimas, grupė jaunuolių, panašių į skustagalvius, atsidūrė vienoje parduotuvėje su kita grupe, kurioje buvo ir C.Mericas. Prasidėjo įžeidinėjimai ir stumdymasis.

Tada skustagalviai išėjo iš parduotuvės ir drauge su kitais žmonėmis palaukė anos grupės lauke. Aukai "smogė vienas skustagalvis, kuris buvo užsimovęs kastetą“, auka pargriuvo ant žemės ir „trenkėsi į stulpelį".

Šaltinis policijoje sakė, kad auka dalyvavo "kraštutinių kairiųjų antifašistiniame judėjime".

Kairiųjų aktyvistai sakė, kad tie skustagalviai priklauso kraštutinių dešiniųjų „Revoliuciniam nacionalistų jaunimui“ (JNR).

Tačiau JNR lyderis Serge‘as Ayoubas sakė, kad jo grupė tame incidente nedalyvavo, ir pridūrė, kad muštynes pradėjo kraštutinių kairiųjų aktyvistai.

Marine Le Pen, kuri vadovauja kraštutinių dešiniųjų Nacionaliniam frontui, sakė, kad jos partija "nėra susijusi“ su tuo "siaubingu" incidentu.

Kairiojo sparno partijos, tarp jų – valdantieji socialistai, ragino žmones ketvirtadienio pavakarę dalyvauti demonstracijoje Paryžiuje už "ultrasmurtinių kraštutinių dešiniųjų grupių išformavimą".