Savo tviteryje E. Muskas pateikė keturis pasiūlymus dėl „Ukrainos ir Rusijos taikos“: Krymo pusiasalį oficialiai pripažinti Rusijos teritorija (2014 m. Rusija neteisėtai aneksavo šią teritoriją iš Ukrainos), užtikrinti nuolatinį vandens tiekimą Krymui, Ukrainai įsipareigoti išlikti neutraliai ir nestoti į NATO, o Jungtinėms Tautoms prižiūrėti dar vieną referendumų dėl kelių Rytų Ukrainos regionų prijungimo prie Rusijos etapą, leidžiant Rusijai perimti šiuos regionus, jei balsavimas bus sėkmingas.

„Tesla“ vadovas tolesniame pranešime paaiškino, kad „labai tikėtina, jog galiausiai taip ir bus – tik klausimas, kiek žmonių mirs iki to laiko“.

E. Musko pasiūlymas labai skiriasi nuo Baltųjų rūmų ir Ukrainos vyriausybės minčių apie tai, ką Ukraina turėtų būti pasirengusi pripažinti: penktadienį JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad JAV „visada gerbs tarptautiniu mastu pripažintas Ukrainos sienas“, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tvirtino, kad šalis neketina Rusijai atiduoti jokios teritorijos.

Į tviterio pranešimą buvo įtraukta apklausa, kurioje 62 % iš beveik milijono respondentų balsavo prieš E. Musko idėjas, o nepasitikėjimą E. Muskas aiškino "didžiausia botų ataka, kokią tik esu matęs", dar labiau sustiprindamas savo prielaidą, kad "Twitter" užplūdo daugiau netikrų ir nepageidaujamų paskyrų, nei pranešama, nes milijardierius siekia pasitraukti iš 44 mlrd. dolerių vertės socialinės žiniasklaidos bendrovės perėmimo.

Kitoje tviterio žinutėje Muskas priduria: „Taip pat verta pažymėti, kad galimas, nors ir mažai tikėtinas, šio konflikto rezultatas – branduolinis karas“.

Netrukus tviteryje sureagavo pats Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir pridėjo balsavimo formą.

Socialiniuose tinkluose internautai suskubo reaguoti į Musko išsakytas mintis. Apžvalgininkas Linas Kojala feisbuke sureagavo į E. Musko įrašą.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda socialiniame tinkle E. Muskui taip pat davė atskirtį, pareiškęs, kad jei kas nors pavogtų milijonieriaus "Teslos" ratus, juk tai nereikštų, kad tas asmuo taptų teisėtu automobilio savininku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)