M. Romney stovykla anksčiau nurodė, kad respublikonas paskelbs savo pasirinktą kandidatą į viceprezidento postą apie 9 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku Virdžinijos mieste Norfolke, lankydamasis Antrojo pasaulinio karo laikų šarvuotlaivyje "USS Wisconsin", kuris taip pat dalyvavo operacijoje "Dykumos audra" (Operation Desert Storm) prieš Iraką 1991 metais.

Keli JAV žiniasklaidos kanalai, tarp jų televizijos "NBC News", CNN ir dienraštis "The Huffington Post", citavo bent du M. Romney kampanijos šaltinius, kurie tvirtino, kad partneriu bus pasirinktas P. Ryanas.

Planuojama šios žinios paskelbimo vieta taip pat rodo, kad M. Romney tikriausiai nusprendė pasirinkti P. Ryaną.

Šis biudžeto "vanagas", siūlantis mažinti federalines išlaidas ir mokesčius, yra populiarus tarp daugelio respublikonų ir yra kilęs iš Viskonsino valstijos, kurios vardu pavadintas minėtas karo laivas.

Šios žinios paskelbimo laikas taip pat užtikrins M. Romney galimybę kartu su naujuoju kampanijos partneriu dalyvauti svarbioje kelionėje autobusais po keturias svarbias valstijas - Virdžiniją, Šiaurės Karoliną, Floridą ir Ohajų. Jose dabartinis prezidentas demokratas Barackas Obama laimėjo rinkimus 2008 metais, tačiau respublikonai vėl gali tikėtis jas susigrąžinti.

P. Ryano įtraukimas į kampaniją reikštų, kad M. Romney siekia pritraukti rinkėjus, norinčius sulaukti esminio sprendimo dėl jų šalies fiskalinės ateities ir vyriausybės vaidmens Amerikos gyvenime.