„Kalifato kariai užėmė strateginį Palmos miestą“ po trijų dienų puolimo prieš kariuomenės ir vyriausybės objektus, nusinešusio dešimtis žmonių gyvybių, sakoma grupuotės pranešime, paskelbtame socialinio tinklo „Telegram“ kanalais.

Per IS kovotojų išpuolius prieš karinius ir vyriausybinius taikinius žuvo dešimtys žmonių, įskaitant karius ir „kryžininkų valstybių“ – Vakarų šalių – piliečius.

Maždaug 75 tūkst. gyventojų turintį Palmos miestą Kabo Delgado provincijoje kovotojai atakavo trečiadienį. Tai buvo vienas didžiausių po šiaurinę Mozambiko dalį nuo 2017 plintančio islamistų sukilimo paaštrėjimas.

Šeštadienį saugumo pajėgos naujienų agentūrai AFP sakė, kad islamistų kovotojai perėmė miesto kontrolę.

Kaip pranešė vyriausybė, per koordinuotas džihadistų atakas žuvo dešimtys žmonių. Iš jų septyni žmonės žuvo kovotojams surengus pasalą per operaciją, kai buvo mėginama apie 180 žmonių evakuoti iš vieno viešbučio.

Palma pirmadienį buvo beveik ištuštėjusi, tūkstančiams miesto gyventojams palikus savo namus ir pabėgus iš miesto automobiliais, laivais ar pėsčiomis.

Sekmadienį vakare Gynybos ministerija pranešė, kad saugumo pajėgos „sugriežtino savo operacijų strategiją, siekdamos suvaldyti nusikalstamus teroristų išpuolius ir atkurti normalią padėtį Palmoje“.

Nuo penktadienio pagrindinis dėmesys buvo skiriamas „šimtams piliečių išgelbėti“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)