Amber Kyzer Pietų Karolinos teisme sakė, kad Timas Jonesas jaunesnysis „mano vaikams tikrai nebuvo gailestingas, tačiau vaikai jį mylėjo“.

37-erių vyriškis gegužę buvo nuteistas dėl penkių vaikų nuo vienerių iki aštuonerių metų amžiaus nužudymu savo namuose netoli Leksingtono 2014-ųjų rugpjūčio 28-ąją.

Prisiekusieji svarsto, ar T. Jonesui turėtų būti skirta mirties bausmė, ar jis turėtų būti įkalintas iki gyvos galvos.

Amber Kyzer teisme

„Žinau, ką mano vaikai turėjo išgyventi, su kuo jie susidūrė. Kaip motina, aš net nežinau, ką galėčiau jam padaryti. Bet taip jaučiasi manyje esanti mama, tikra mama meška“, – antradienį teisme sakė A. Kyzer.

A. Kyzer prisiekusiesiems teigė, kad didžiąją savo gyvenimo dalį priešinosi mirties bausmei. Kaip ji aiškino, nepaisant to, kad kartais tikėjosi, jog teisinė sistema „pačirškins“ jos buvusį vyrą, galiausiai ji nutarė nebausti jo mirtimi.

„Mano vaikams jis tikrai nebuvo gailestingas. Tačiau mano vaikai jį mylėjo ir, turiu pasakyti, aš kalbu ne savo, o savo vaikų vardu“, – sakė moteris.

Tiesa, A. Kyzer pridūrė gerbsianti bet kokį sprendimą, kurį priims prisiekusieji.

Timo Joneso jaunesniojo teismo procesas

Moterį liudyti iškvietė T. Joneso advokatai.

Pora susituokė 2004-aisiais prabėgus šešioms savaitėms po jų pirmojo susitikimo. Tuomet jie abu dirbo vaikų pramogų parke Čikagos apylinkėse.

Tačiau, kaip gegužę liudydama sakė A. Kyzer, judviejų santuoka apkarto, nes vyras tapo itin religingas ir griežtas, reikalaudavo, kad moterys būtų „matomos, bet jų niekas negirdėtų“.

Kai po devynerių metų jie išsiskyrė, A. Kyzer vaikų globą atidavė buvusiam vyrui, mat šis turėjo programų inžinerijos specialisto darbą „Intel“, kuriame uždirbdavo daugiau nei 70 tūkstančių eurų per metus, ir automobilį.

Amber Kyzer teisme

A. Kyzer su vaikais susitikdavo kiekvieną šeštadienį „Chick-fil-A“ restorane.

Kaip buvo teigta teisme, tą dieną, kai T. Jonesas nužudė savo vaikus, jis neteko kantrybės pamatęs, kad šešiametis Nahtahnas žaidžia su elektros lizdu.

Vyriškis užmušė berniuką ir tuomet nutarė pasmaugti likusius keturis vaikus: vienerių Elaine, dvejų Gabrielį, septynerių Eliasą ir aštuonerių Merą.

T. Jonesas suvyniojo kūnelius į plastiką, sukrovė į savo visureigio tipo automobilį ir važinėjo devynias dienas, o tuomet palaikus paliko kaime Alabamoje.

Timas Jonesas jaunesnysis

Vyras buvo suimtas Misisipėje, kai jį sustabdė policija, o policijos pareigūnas tvirtino juntantis „mirties dvelksmą“ automobilyje.

T. Jonesas buvo pripažintas neatsakančiu už savo veiksmus. Gynėjai tvirtina, jog jis serga nediagnozuota šizofrenija – psichine liga, nuo kurios kenčia ir jo motina. Gynėjų teigimu, vyriškis pratrūko, kai jo žmona paliko jį dėl greta gyvenusio paauglio.