Pasinaudojusi internetine paieška moteris suprato, jog turi reikalų su ypač pavojingu Brazilijos klajojančiu voru. Brazilijos klajojantis voras – vienas agresyviausių ir nuodingiausių pasaulio vorų. Šios rūšies voro nuodų koncentracija gali sukelti raumenų paralyžių, kvėpavimo takų problemas ir lemti žmogaus mirtį.

Dažniausiai šie vorai savo kiaušinėlius deda bananų kekėse, todėl kartais su siuntomis iš užsienio, jie ir atkeliauja į parduotuvių tinklus. Kartais Brazilijos klajojantys vorai dar vadinami bananiniais vorais.

Sukrėsta radinio mama nesutriko ir nuvežė pirktus bananus atgal į parduotuvę, kurioje juos pirko. Klientų aptarnavimo specialistė atsiprašė Campbellų šeimos ir labai apgailestavo dėl šio incidento. Visgi Debbie abejoja, jog dar kada nors grįš į „Tesco“ prekybos centrą.

„Negaliu prisiversti grįžti ten. Mano 18 mėnesių mažylis labai mėgsta bananus, tačiau dabar jis turės mėgautis kitais vaisiais, tik ne bananais“, - sakė moteris.

Savo ruožtu „Tesco“ pradėjo tyrimą, padėsiantį nustatyti kaip ypač pavojingo voro kiaušinėliai galėjo atsidurti jų parduodamoje produkcijoje.

„Mes parduodame milijonus bananų kiekvieną savaitę, o mūsų augintojai tikrai atidžiai tikrina visus mus pasiekiančius vaisius. Atsižvelgiant į mūsų produkcijos šviežumą, toks nesusipratimas gali atsitikti itin retais atvejais. Norėtume atsiprašyti Campbell'ų šeimos ir pažadame ištirti šį įvykį.“ - sakė „Tesco“ atstovė.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.