Tai buvo pirmasis toks incidentas nuo praėjusių metų, kai iš miesto buvo išstumtas džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Džihadistai jau yra praradę visus savo kontroliuotus miestus karo nuniokotame Irake, tačiau jie ir toliau rengia atakas prieš civilius ir vyriausybės taikinius.

Ketvirtadienio incidentas įvyko pietų metu šalia restorano antrame didžiausiame Irako mieste.

„Šalia restorano vakarų Mosule įvyko teroro ataka – (sprogo) užminuotas automobilis“, – sakoma Irako saugumo tarnybų išplatintame pranešime.

Per sprogimą žuvo trys asmenys, o dar 12 žmonių buvo sužeisti, naujienų agentūrą AFP informavo vienas saugumo pareigūnas. Medikai patvirtino žuvusiųjų ir skaičių.

Kol kas nežinoma, ar aukos buvo civiliai, ar kombatantai. Vis dėlto liudininkai iš Mosulo tvirtina, kad tame restorane dažnai lankosi saugumo pareigūnai.

Už sprogimą atsakomybės dar neprisiėmė jokia grupuotė.

IS užėmė Mosulą 2014 metais ir pavertė šį miestą savo faktine sostine Irake, o 2017-ųjų liepą vyriausybės pajėgoms pavyko perimti jo kontrolę.

Keliais mėnesiais vėliau Irako vyriausybė paskelbė visiškai įveikusi IS.

Vis dėlto grupuotė tebevykdo kruvinas atakas prieš civilinę ir vyriausybinę infrastruktūrą. Daugiausiai jų įvykdoma kalnuotoje Irako šiaurėje ir dykumose palei vakarinę sieną su Sirija.