Teksaso vaikų apsaugos tarnybos atstovė Marleigh Meisner patikslino, kad pastate buvo 46 moterys ir 137 vaikai. Tačiau tik 18-ai tos grupės narių paskirta šios tarnybos teisinė globa.

Paslaptinguoju pastatu policija susidomėjo, kai buvo pranešta, kad jame buvo seksualiai išnaudojama šešiolikmetė mergina. Aiškinamasi, ar nepilnametė ir 50-metis vyras, su kuriuo ji turėjo lytinių santykių, nebuvo susituokę. Manoma, kad mergina su minėtu vyriškiu susilaukė vaiko, kai jai buvo 15-a.

Pagal Teksaso valstijos įstatymus, mergina jaunesnė nei šešiolikos metų negali ištekėti. To daryti jai neleidžiama net gavus tėvų sutikimą.

Nenorėjo įleisti vidun

Vietos žiniasklaida pranešė, kad mormonų bendruomenės lyderiai iš pradžių atsisakė leisti pareigūnams patikrinti rančos teritoriją, tačiau vėliau įtampa buvo sušvelninta.

„Tie gyventojai labai jautrūs dėl savo apeigų vietos. Tačiau pareigūnams, regis, pavyko taikiai su jais susitarti“, – telefonu sakė prokuroras Allisonas Palmeris ir pridūrė, kad policija vis dar atlieka kratą rančoje. Netoliese esančio Eldoreido miestelio šerifo departamento pareigūnas sakė, kad policininkai dirba teritorijoje visą parą, pamainomis, ir kad viskas „vyko sklandžiai“.

Vadovas – už grotų

Ranča yra maždaug 200 km į šiaurės vakarus nuo San Antonijaus. Joje įsikūrusi atskalūniška, poligamiją praktikuojanti Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Fundamentalistinė Bažnyčia. Kiek žmonių gyvena minėtame pastate – iki šiol nežinoma. Šiai bendruomenei iki praėjusių metų vadovavo pranašu pasiskelbęs Warrenas Jeffsas.

Dabar W.Jeffsas kali Arizonos valstijoje. Lapkričio mėnesį Jutos teismas vyrui skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad jis privertė vieną 14 metų mergaitę ištekėti už savo 19 metų pirmosios eilės pusbrolio.

Šios sektos nariai tiki, kad vyras privalo vesti mažiausiai tris žmonas, jeigu nori patekti į dangų. Tuo metu moteris esą pateks į dangų tik tuomet, jei bus paklusni savo vyrui. Poligamija visose Jungtinėse Valstijose draudžiama, bet tokių sektų nariai vyrai paprastai oficialiai veda vieną moterį, o kitas ima į „dvasines žmonas“. Dėl to šios moterys teisiškai būna vienišos motinos ir gauna įvairias pašalpas bei paramą.