Pranešime sakoma, kad "Jo Šviesiausioji Kilnybė" susižadėjo su Ch.Wittstock, kuri prieš atvykdama gyventi į Monaką dirbo mokytoja.

Karališkieji rūmai nenurodė planuojamos vestuvių datos, tačiau šis pranešimas nutraukė kelis mėnesius sklandžiusias spėliones, ar šie kelerius metus ryšius palaikę partneriai sumainys žiedus.

52-ejų metų kunigaikštis, kuris anksčiau susitikinėjo su aktore Brooke Shields ir vokiečių supermanekene Claudia Schiffer, su dvidešimčia metų jaunesne Ch.Wittstock ėmė artimai bendrauti 2006-aisiais.

Albertas II, velionės Holivudo žvaigždės Grace Kelly sūnus, įžengė į Monako sostą 2005 metų liepą po savo tėvo kunigaikščio Rainier III (Renjė III) mirties. Nors Rainier III buvo puritoniškų pažiūrų, tačiau ramų Viduržemio jūros uostamiestį jis pavertė mokesčių rojumi turtuoliams ir tviskančiu finansų centru.

Tais pačiais metais Albertas II pripažino susilaukęs nesantuokinio sūnaus Alexandre'o (Aleksandro) su viena buvusia stiuardese.

2006 metais jis pripažino, kad viena Kalifornijos gyventoja nuo jo pagimdė dukrą Jazmin Grace Grimaldi, kuri dabar yra paauglė.

Nei vienas iš kunigaikščio nesantuokinių vaikų negali pretenduoti į sostą.

Rainier III santuoka su G.Kelly, kurią kunigaikštis vedė 1956 metais, suteikė Monakui ypatingo spindesio, bet daugiau kaip 700 metų valdančiai Grimaldi dinastijai nėra svetimos tragedijos ir skandalai, persekiojantys ir Albert'o seseris Stephanie bei Caroline.

Albertas II ilgą laiką buvo viengungis, todėl Monako parlamentas 2002 metais net priėmė konstitucijos pataisą, kuri leistų sostą paveldėti vienam iš kunigaikščio sesers sūnų, jeigu jis nesusilauktų teisėto įpėdinio.