M. Mockermanui yra 89 metai. Kalkaskos (Mičigano valstijoje) mokyklos vadovybė ką tik jam įteikė garbės diplomą. Teikimo ceremonijoje mokyklinį išsilavinimą svajojęs įgyti vyras dalyvavo net 71-riais metais vėliau nei yra įprasta.

„M. Mockermanas pats mums paskambino ir pasiteiravo, ar nėra kokio nors kurso kurį galėtų lankyti, kad baigtų mokslus“, – CNN pasakojo Kalkaskos mokyklos direktorius Johnas Sattleris.

Netrukus J. Sattleris išsiaiškino, kad M. Mockermanas kitados suklastojo savo gimimo liudijimą ir anksti paliko mokyklą, kad prisijungtų prie karinių jūrų pajėgų per Antrąjį pasaulinį karą. Po pustrečių tarnybos laivyne metų M. Mockermanas grįžo į gimtąjį Mičiganą ir buvo priverstas ieškotis darbo. Pasiblaškęs po kelias atsitiktines darbovietes, jis apsisprendė būti geležinkelininku ir išdirbo šioje srityje net 31-us metus.

Išklausę M. Mockermano pasakojimo, J. Sattleris ir jo pavaduotojas nutarė padėti karo veteranui įgyvendinti išsikeltą tikslą – gauti vidurinio mokslo diplomą. Į pateiktą klausimą dėl galimybės įteikti M. Mockermanui garbės diplomą švietimo taryba sureagavo labai geranoriškai.

„Dėl to, kad tarnavo karo laivyne, mes nutarėme įteikti jam garbės diplomą“, – sakė J. Sattleris.

Dar besimokydamas M. Mockermanas keliose mokyklos istorijos pamokose pasakojo apie kare įgytą patirtį.

Gavęs garbės diplomą, M. Mockermanas tarė keletą žodžių teikimo iškilmėse dalyvavusiems abiturientams.

„Nežinojau, ką pasakyti, todėl tiesiog tariau: „Šiandien įsitikinau, kad šios mokyklos abiturientai protingesni už mane.“ Juk tai, ką jie padarė per ketverius metus, aš sugebėjau tik per 71-us“, – juokavo M. Mockermanas.

Diplomų teikimo ceremoniją stebėjo ir M. Mockermano sūnus Markas.

„Tai buvo vienas iš įspūdingiausių kada nors matytų reginių, – CNN sakė Markas Mockermanas. – Tėvas tikrai nėra sulaukęs pakankamai dėmesio, nors ir nusipelnė. Tokio tėvo linkėčiau visiems. Jis visada pasirengęs padėti.“