„Ne pirmą kartą kareiviai žūsta nuo ginkluotų vaikų rankos. Dabartiniai kruvini karai ištrynė tiek geografines, tiek amžiaus ribas. 11 m. vaikystė užleidžia kelią jaunystei. Išsivysčiusiose šalyse tai vaikiškas amžius, o kasdienės prievartos vietose 11 metų tampa brandos metais“, – rašo straipsnio autorius.

„Mokomose Vaziristano, Somalio, Pakistano stovyklose juos vadina Dievo vaikais. Bet tai ne gailestingojo Dievo, priimančio nekaltus, apleistus, našlaičius ir pamestinukus, paliktus prie vienuolynų vartų ar prie valstybinių įstaigų laiptų. Jų tėvai įvykdė savižudiškus teroro aktus, jie – šachidai, savižudžiai sprogdintojai. <...> Vaikus surenka, ideologiškai apdoroja, auklėja pasiaukojimo dėl tėvų, kovojusių už Reikalą, dvasia, dulkinuose vaikų darželiuose, pragaro darželiuose moko naudotis šautuvais ir sprogstamaisiais prietaisais. O svarbiausia – jiems skiepija šventos džihado mirties siekį“, – pabrėžia straipsnio autorius.

„Žinoma, kad daugelyje tokių vaikų darželių 5–6 m. vaikus moko naudotis pistoletais su atlaisvintu gaiduku, pritaikytu dar netvirtoms rankoms. Internete įkeltuose filmuotuose vaizduose matyti, kaip jauniausia karta ruošiasi pakeisti kritusius šventame kare“, – rašo V. Zucconi.

Anot straipsnio autoriaus, viename amerikiečių tyrime suskaičiuoti pastaraisiais metais vaikų įvykdyti teroro išpuoliai. Suskaičiuota apie 20 tūkst. vaikų žudikų, dalyvavusių vietos karuose Afrikoje.

„Keturios teroristinės grupuotės – Sirijoje, Somalyje, Pakistane ir Afganistane didžiuojasi tuo, kad turi tokių mirties vaikų darželių, kuriuose rengiami būsimi teroristai. Britų specialisto teigimu, yra įrodymų, kad vaikus verčia į tas įstaigas, gyventi terorizmo lageriuose. Mergaitės verčiamos užsiimti prostitucija, o berniukai – kariauti“, – pabrėžia autorius straipsnyje.