Jis liovėsi vaikščiojęs į tą saloną prieš kelerius metus, ir jo darbuotojai manė, kad jis kur nors išsikraustė, pasakojo stilistas Bobas Skuba.

Jo ir jo kolegų komentarai yra vieni pirmųjų, kuriais apibūdinama, kaip Lanzos bendravo tarpusavyje.

Tyrėjai nerado jokių laiškų ar dienoraščių, kurie galėtų paaiškinti siaubingo A.Lanzos išpuolio motyvus. Ši tragedija yra tarp daugiausiai aukų pareikalavusių šaudynių Jungtinėse Vastijose. Nužudęs savo motiną A.Lanza įsiveržė į pradinę mokyklą ir nušovė dar 26 žmones, tarp jų - 20 mažų vaikų, o galiausiai nusišovė pats.

Adamo Lanzos plaukų kirpimas "būdavo labai ilgas pusvalandis", sakė stilistė Diane Harty.

"Tai būdavo labai nekomfortiška situacija", - pasakojo ji. Pasak jos, ji niekada negirdėjo jo balso, o paauglio motina Nancy Lanza taip pat nebūdavusi šneki.

Kita stilistė, Jessica Phillips, apie Lanzas pasakojo panašiai ir pridūrė, kad Nancy Lanza nurodinėdavusi sūnui, ką daryti ir kur eiti.

Adamas pajudėdavo tik tada, "kai jo motina jam pasakydavo pajudėti", sakė B.Skuba.

"Aš sakydavau: "Adamai, ateik". Jis nepajudėdavo, - pasakojo jis. - O jo motina turėdavo pasakyti: "Adamai, ateik, jis pasirengęs". Lyg būčiau nematomas".

Pasak B.Skubos, nukirptas Adamas taip pat nesijudindavo iš kėdės, kol jo neparagindavo motina, o jei koks nors kirpėjas užduodavo Adamui klausimą, atsakydavo jo motina.

"Jis tiesiog visą laiką žiūrėdavo žemyn į plyteles", - sakė B.Skuba.

Buvę klasės draugai anksčiau apie A.Lanzą kalbėjo kaip apie protingą, bet užsisklendusį mokinį, o vienas buvęs vidurinės patarėjas vadino jį nerimaujančiu ir droviu. Keli N.Lanzą pažinoję žmonės vadina ją rūpestinga motina.

Šią savaitę paskelbti skyrybų dokumentai rodo, kad N.Lanza turėjo įgaliojimus priimti visus sprendimus dėl Adamo auginimo. Skyrybos buvo įteisintos 2009 metų rugsėjį, kai A.Lanzai buvo 17-a.