„Sprogimas įvyko viduje, bet nesame tikri, kas konkrečiai jį sukėlė. Kai kurie mūsų gaunami pranešimai rodo, kad jį sukėlė mirtininkas sprogdintojas... Esama aukų“, – sakė saugumo pareigūnas Mahdi Abdirahmanas.

Daugiau detalių apie nukentėjusius žmones jis nepranešė.

Tuo metu Mogadišo mero Abdirahmano Omaro Osmano vienas pavaduotojas valstybiniam radijui sakė, kad jo viršininkas per sprogimą buvo sužeistas.

„Meras buvo sužeistas per sprogimą ir šiuo metu yra gydomas. Taip pat sužeisti kai kurie iš Mogadišo rajono komisarų“, – sakė vyriausybės radijui „Muqdisho“ vicemeras Mohamedas Abdullahi Tulah.

„Sprogimo būta labai galingo. Prie Banadyro administracijos būstinės mačiau bėgančius žmones, kai kuriuos – sužeistus nuolaužų“, – sakė įvykio liudininkas Mohamudas Shariifas, turėdamas omeny regiono vyriausybės biurą.

Mogadišas reguliariai tampa su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusio judėjimo „al Shabaab“ islamistų atakų taikiniu. Ši grupuotė jau ilgiau nei dešimtmetį kovoja, kad nuverstų Somalio vyriausybę.

Sostinėje pirmadienį buvo susprogdintas užminuotas automobilis. Per tą ataką žuvo 17 žmonių ir dar beveik trys dešimtys buvo sužeisti.