Apie tai skelbia Rusijos leidinys „Verstka“, remdamasis išgyvenusio Rusijos kario pasakojimu ir mobilizuotųjų artimųjų suteikta informacija.

Kaip teigia išgyvenęs Rusijos karys Aleksejus Agafonovas, mobilizuotieji parengiamuosius mokymus atliko 2079-ajame kariniame dalinyje. Bataliono vadas rusams žadėjo, kad juos nuveš į Sviatono rajoną, kur už 15 kilometrų nuo fronto linijos jie prisijungs prie vadinamosios „teritorinės gynybos“. Visgi naktį į lapkričio 2-ąją visas batalionas atsidūrė prie pat fronto linijos.

„Mus tiesiog ten paliko likimo valiai, liepė kapanotis patiems, darytis įtvirtinimus. Visam batalionui — vos trys kastuvai, daugiau absoliučiai nieko. Kaip sugebėjome, taip ir sukomės, o paryčiais prasidėjo apšaudymas: artilerija, „Grad“, minosvaidžiai, dronai. Mus talžė iš visų pusių. Kai viskas baigėsi, vadovybė iš karto dėjo į kojas. Per pertraukas tarp apšaudymų bandėme pasprukti ir mes, bet mus iškart demaskavo dronai ir tiesiog daugumą sušaudė. Iš 570 gyvi sveiki tik 29, dar dvylika sužeistų, o likę pražuvo“, – pasakojo A. Agafonovas.

A.Agafonovas taip pat pridūrė, kad ir prieš tai tose pačiose pozicijose ukrainiečiai jau pražudė mažiausiai vieną mobilizuotų rusų batalioną.

„Per televizorių rodo, kaip čia viskas gražu, o iš tikrųjų čia Luhansko srityje pražūčiai pasmerkia būtent mobilizuotus. Traukdamiesi ir nematydami nė vieno karininko grįžome atgal ir pamatėme, kad trečioje linijoje samdiniai ir savanoriai, o priekinėje linijoje tik mobilizuotieji“, – pasakojo jis.

Apie šimtus žūstančių rusų papasakoja ir vieno mobilizuotųjų žmona Zlata: „Žūsta, žinoma, daugiau nei pusė visų“.

Maža to, informaciją patvirtino ir dar vieno mobilizuotojo sutuoktinė Liudmila Černych: „Jis man paskambino ryte iš nežinomo numerio ir papasakojo, kas nutiko, kad juos numetė kasti apkasų, kad buvo apšaudomi minosvaidžiais. Kad kažkokiu būdu pavyko nusigauti iki Sviatovo, kur dabar ir slapstosi. Bijo kišti kažkur nosį, net ir prie blokpostų bijo artintis. Vadovybė juos paliko likimo valiai, jie nežino, ką daryti, meldžia pagalbos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)