Vaizdo įraše užfiksuoti naujai pašaukti kariai, miegantys ant grindų, ginkluoti pasenusiais šautuvais, jiems įsakyta patiems įsigyti atsargų. Šis vaizdo įrašas pasirodė beveik iš karto po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį mėnesį paskelbė „dalinę“ mobilizaciją.

Maždaug 500 karių susirinko vakarinėje Rusijos Belgorodo srityje prie Ukrainos sienos be mokymų ir nežinodami, kur jie dislokuoti, pranešė naujausio vaizdo įrašo autoriai.

„Mūsų niekam nereikia“, – pasigirsta balsas už kameros, šalia traukinio platformos stovint uniformuotiems kariams.

„Savaitę gyvenome gyvuliškomis sąlygomis“, – sakė vyras, pridurdamas, kad nuo pašaukimo pradžios kariai negavo jokios materialinės paramos ar finansinės kompensacijos.

„Išleidome absurdišką sumą pinigų vien maitinimui, net nekalbant apie išlaidas amunicijai“ , – tęsia jis.

„The Insider“ duomenimis, karių žmonos buvo priverstos išleisti net 2500 JAV dolerių savo vyrų aprūpinimui. Tinklalapyje, sukurtame atsakyti į klausimus apie mobilizaciją, rašoma, kad reikalavimas iš karių įsigyti savo įrangą yra neteisėtas. Toje pačioje svetainėje kariai raginami į mūšio lauką atsinešti savo naktinio matymo akinius ir dronus.

Šiuo metu nežinoma, kur buvo dislokuoti vaizdo įraše matomi kariai.

Vakarų karo analitikai prognozuoja, kad Kremliaus skubėjimas į fronto linijas dislokuoti naujus karius reikš didelį mirčių skaičių, karių nepatikimumą ir žemą moralę.

Pranešama, kad keli naujokai mirė prieš dislokavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)