Tačiau vėliau gydytojai atmetė apnuodijimo versiją ir diagnozavo jam inkstų nepakankamumą, galėjusį kilti nuo „sugedusio jogurto“, rašo express.co.uk.

„Pasirodęs ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas mums pranešė, kad su jo širdimi, plaučiais ir žarnynu viskas yra gerai. Visa bėda susijusi su inkstais“, – pasakojo V. Kara – Murzos tėvas.

„Tai galėjo būti sugedęs jogurtas ar kažkas panašaus“, - sakė jis.

Tėvas teigė manantis, kad staigus jo sūnaus sveikatos sutrikimas gali būti susijęs su kokia nors alergija ar daug streso keliančiu gyvenimo būdu, kai jis „nereguliariai valgo“ ir „mažai miega“.

V. Kara – Murza priklauso opozicinei partijai RPR-PARNAS, kuriai iki savo nužudymo vasario mėnesį vadovavo Kremliaus kritikas Borisas Nemcovas.

Nors V. Kara – Murzos tėvas atmetė gandus apie galimą tyčinį apnuodijimą, kolegos išreiškė nerimą dėl tokios staigios ligos.

Vladimiras Kara-Murza

„Atviros Rusijos“ projektų koordinatorė Marija Baranova sakė esanti įtari ir kad „įvairūs veiksmai, susiję su viešais asmenimis iš „Atviros Rusijos“, atrodo keisti“.

Tuo tarpu kovos su korupcija aktyvistas Aleksejus Navalnas, atliekantis dvi lygtines bausmes už kaltinimus, kuriuos daugelis laiko politiškai motyvuotais, sakė, kad prieš kelias dienas matė V. Kara – Murzą ir jis „nesiskundė dėl savo sveikatos ir (kaip visada) buvo labai energingas“.

V. Kara – Murza blogai pasijuto antradienį, kai lankėsi Rusijos teisinės informacijos agentūroje – valstybinėje teisinių naujienų agentūroje.

Iš ten jis buvo išvežtas greitosios pagalbos automobiliu.

Policija balandžio mėnesį buvo surengusi reidą į „Atviros Rusijos“ būstinę, kai įtarė, kad ši organizacija spausdina skrajutes, kurios neva bus dalijamos per opozicijos mitingą, raginantį imtis „ekstremistinių veiksmų“.

Prieš pasukdamas į politiką V. Kara – Murza dirbo televizijos ir spaudos korespondentu ir Rusijos bei Vakarų žiniasklaidoje yra parašęs daug gerai žinomų publikacijų.

V. Kara – Murza taip pat prisidėjo prie ataskaitos apie Rusijos karinius veiksmus Ukrainos rytuose.

Ji buvo parengta pagal informaciją, kurią surinko vasario mėnesį netoli Kremliaus nušautas B. Nemcovas.

65 puslapių ataskaitoje, pavadinimu „V. Putinas ir karas“, teigiama, kad Rusijos kariai dalyvavo Ukrainos konflikte, per kurį mažiausiai 220 iš jų žuvo. Be to, Rusija slapta tiekė separatistų kovotojams karinę techniką, suteikdavo jiems žvalgybinės informacijos ir juos apmokydavo.

Vladimiras Putinas neigia, kad Rusijos pajėgos dalyvauja šiame kare.