Pasak vienos versijos, buvusį spaudos ministrą galėjo partrenkti automobilis, praneša rbc.ru.

Amerikiečių policija tiria kelias versijas, kaip ant buvusio Rusijos spaudos ministro kūno, kuris lapkričio į dieną buvo rastas viešbučio „Dupont Circle“ Vašingtone numeryje, galėjo atsirasti traumos.

Tarp versijų minimas dalyvavimas muštynėse, kritimas ir patekimas po automobilio ratais. Apie tai laikraščiui „The Washington Post“ papasakojo aukštas pareigūnas Kolumbijos apygardos policijoje.

Pasak leidinio pašnekovo, egzistuoja „reali tikimybė“, kad M. Lesinas dalyvavo muštynėse, po kurių pasiekė savo numerį ir čia mirė. Tuo pat metu, jo teigimu, policija tiria ir kitas versijas, tarp jų ir galimybė, kad M. Lesinas galėjo patekti po automobiliu ar nugriūti.

Laikraštis pažymi, kad kol kas policija neturi jokių aiškių įrodymų, kurie nukreiptų į vieną iš šių versijų.

„Mes nežinome, kas nutiko, – pareiškė leidiniui kitas šaltinis policijoje. – Mes nežinome, kaip jis patyrė šias traumas“.

Vladimiras Putinas, Michailas Lesinas

Šaltiniai policijoje taip pat leidiniui papasakojo, kad į viešbučio „Four Seasons“ barą Džordžtaune įėjęs M. Lesinas atrodė stipriai apsvaigęs nuo alkoholio, todėl barmenas paprašė jo išeiti.

Jis paėmė butelį alkoholio, tačiau lieka neaišku, sumokėjo už jį ar ne. Paskui jis išvažiavo iš to viešbučio, kuriame nuomojo numerį, į viešbutį „Dupont Circle“. Vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotame įraše matyti, kaip jis, šiek tiek susitaršęs, įeina, tačiau sužeidimų požymių nematyti.

Kovo 10 dieną leidinys pranešė, kad teismo medicinos ekspertų duomenimis, M. Lesinas mirė nuo „dėl jėgos poveikio gautos galvos traumos“. Taip pat buvo aptiktos kaklo, liemens, viršutinių ir apatinių galūnių traumos.

Oficialus teismo medicinos ekspertizės biuro atstovas leidiniui išaiškino, kad skrodimo rezultatams gauti prireikė neįprastai daug laiko, nes pareigūnai laukė narkotinių medžiagų tyrimų rezultatų ir ekspertų vertinimo išvadų. Šių priemonių imamasi tik sudėtingais atvejais.

Oficialiai Kolumbijos apygardos policija pranešė, kad tyrimas tęsiamas toliau. Neoficialiuose pokalbiuose jos atstovai prisipažįsta, kad detektyvai sutrikę, rašo laikraštis. FTB atstovai leidiniui pranešė, kad jų tarnyba šios bylos tyrime kol kas nedalyvauja.

Anksčiau grupės „Vi“ direktorius Sergejus Vasiljevas, draugavęs su M. Lesinu, interviu „Kommersant“ pasakojo, kad M. Lesiną Vašingtone ištiko „su alkoholiu susijęs“ nervų priepuolis, dėl ko jis naktį išėjo iš viešbučio, kur gyveno kaimynystėje su draugais.

„Jie bandė jį sulaikyti, tada jis naktį išėjo iš viešbučio, kur jie šalia gyveno, panašiai nutikdavo ir anksčiau, apsigyveno, kaip suprantu, pirmame pasitaikiusiame, kur viskas ir nutiko“, – pasakojo jis.

S. Vasiljevas taip pat prisipažino, kad M. Lesinui ir anksčiau „buvo priepuolių“, kai jis susižalodavo. Pasak jo, kalba eina apie tuos atvejus, „kai jis krisdavo, netyčia susižeisdavo, kartais ir pakankamai sunkiai“.

Dienraštis „The Washington Post“ ketvirtadienį paskelbė, kad Rusijos žiniasklaidos magnatas ir buvęs Kremliaus padėjėjas M. Lesinas, kuris praeitais metais buvo rastas negyvas viename Vašingtono viešbutyje, mirė nuo smūgio buku daiktu į galvą.

Michailas Lesinas

Laikraštis, remdamasis JAV sostinės teismo medicinos tyrėjų biuro informacija, nurodė, kad tam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimam veikėjui taip pat buvo sužeistas kaklas, liemuo ir galūnės.

M.Lesinas, padėjęs įkurti anglų kalba transliuojančią Rusijos televiziją RT, buvo rastas negyvas lapkritį, būdamas 57 metų.

Naujausios išvados prieštarauja Rusijos valstybinės žiniasklaidos pranešimams, kad buvęs žiniasklaidos reikalų ministras mirė nuo širdies smūgio.

„The Washington Post“ citavo Vašingtono policijos atstovą Dustiną Sternbecką, kuris sakė, kad ši byla tebetiriama.

Pareigūnas atsisakė nurodyti, ar teismo medicinos tyrimo išvados rodo, kad M.Lesinas tapo nusikaltimo auka.

Vladimiras Putinas, Sergejus Šoigu

M.Lesinas buvo prieštaringai vertinamas veikėjas, kaltintas varžęs žiniasklaidos laisvę Rusijoje.

Jis buvo Rusijos spaudos, televizijos ir radijo ministras 1999–2004 metais, o vėliau dirbo Kremliaus padėjėju. 2013-aisiais jis stojo prie valstybinės žiniasklaidos milžinės „Gazprom-Media Holding“ vairo ir prižiūrėjo Rusijos liberalios pakraipos radijo „Echo Moskvy“ veiklą.

Tačiau 2014-aisiais jis pasitraukė iš to posto – esą dėl padėties šeimoje

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova anksti penktadienį paskelbė „Facebook“ pranešimą, kad šalies ambasada Vašingtone kelis kartus teiravosi apie M.Lesino mirties tyrimą, bet niekada negavo jokio atsakymo.

„Laukiame, kad Vašingtonas pateiks mums atitinkamos informacijos ir oficialių duomenų apie tą tyrimą“, – rašė M.Zacharova

Atstovė pridūrė, kad Rusija pasiųs Jungtinėms Valstijoms prašymą suteikti „tarptautinę teisinę pagalbą“, jeigu bus patvirtinta žiniasklaidos paskelbta informacija.